to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 05.08.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Η οικονομική πολιτική της ΝΔ ευνοεί τους λίγους, ισχυρούς και ημέτερους

Ο Γ. Ψυχογιός μιλώντας στο Kontra Channel επικεντρώθηκε στη νεοφιλελεύθερη συνταγή της Επιτροπής Πισσαρίδη για την κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης για την κοινωνική πλειοψηφία


Ο Γ. Ψυχογιός κατά την παρουσία του στο Kontra Channel και την εκπομπή Kontra 24 με την Αναστασία Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη επικεντρώθηκε στη νεοφιλελεύθερη συνταγή της Επιτροπής Πισσαρίδη για την κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, την ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης για την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ με το Πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ».

Μερικά από όσα τόνισε ο Γ. Ψυχογιός:

-          Οι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, αγρότες, άνθρωποι του πολιτισμού και επαγγελματίες του τουρισμού πήραν «ψίχουλα» σε αντίθεση με λίγους και ισχυρούς.

-          Επιστρέφουμε στην καθημερινότητα της πιο δύσκολης μνημονιακής περιόδου με ανεξέλεγκτες απολύσεις, περικοπές δικαιωμάτων και λουκέτα.

-          Η Επιτροπή Πισσαρίδη προωθεί ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, εκποίηση κοινωνικών αγαθών που δεν θα είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους και διάλυση της αγοράς εργασίας.

-          Μοιράζονται εκατομμύρια χωρίς διαδικασίες και χωρίς λογοδοσία σε ημέτερους της Κυβέρνησης και στηρίζεται το παρασιτικό κεφάλαιο έχει αφεθεί στη μοίρα της η υγιής μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

-          Περιμένουν από αυτούς που δίνουν εκατομμύρια χωρίς δικλείδες να «κάνουν τη χάρη» να βοηθήσουν στην ανόρθωση της οικονομίας, μια πολιτική που απέτυχε.

-          Τα 37 δισ. που άφησε μαξιλάρι ασφάλειας ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε εμπροσθοβαρή μέτρα για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της ύφεσης, είναι πολιτική επιλογή να μην γίνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)