to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 03.08.2020

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ ώστε να ανταποκριθεί σε πιθανή όξυνση της πανδημίας (βίντεο)

Η βουλευτής υπενθύμισε την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην αντιμετώπιση της και των μέτρων που επιβλήθηκαν, από την αρχή


Σημεία συνέντευξης της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή Δυτικής Αθήνας και αν. τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στο Kontra Channel (2/08/2020):

Η Χ. Καφαντάρη για το μεταναστευτικό ζήτημα αναφέρθηκε αρχικά στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Λέσβου για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥΤ της Μόριας.

Στην συνέχεια τόνισε ότι: «Η κατάσταση στα νησιά σαφώς και δεν είναι καλή. Όπως και οι εικόνες που βλέπουμε στην Αθήνα, στην πλατεία Βικτωρίας είναι αποθαρρυντικές. Μπορεί να αποσυμφορούνται τα νησιά αλλά πρέπει να εξασφαλίζονται οι συνθήκες διαβίωσης αυτών που μετακινούνται στην Αθήνα και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πρέπει να τηρούνται αυτά που ορίζει το διεθνές δίκαιο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και οι διεθνείς συμβάσεις. Η παλινωδία της κυβέρνησης φάνηκε με την κατάργηση του αρμόδιου Υπουργείου που μετά αναγκάστηκαν να το επανιδρύσουν.»

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας, η βουλευτής υπενθύμισε την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην αντιμετώπιση της  και των μέτρων που επιβλήθηκαν, από την αρχή. Επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δείχνει ότι ακολουθεί τα γεγονότα δεν έχει σχεδιασμό και διαρκώς αντιφάσκει. Απαιτείται σχεδιασμός, συγκεκριμένα μέτρα  και πάντα υπάρχει η ατομική ευθύνη, αλλά τον κύριο λόγο τον έχει η πολιτεία με πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει».

Η βουλευτής Δυτικής Αθήνας αναρωτήθηκε για την κατάσταση των νοσοκομείων αυτή την στιγμή και για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε πιθανή αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας. Τόνισε ότι δεν έγινε ούτε μια νέα πρόσληψη. Αναφέρθηκε για το νόμο του Υπ. Υγείας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και δημιουργεί ένα νέο φορέα, τον ΟΔΙΠΥ για τον έλεγχο ποιότητας στα δημόσια νοσοκομεία αλλά όχι για τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο θα είναι προαιρετικός. «Σαν ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας και ο ιδιωτικός τομέας να δρα συμπληρωματικά, αλλά να μην υπάρχει ανισομερής αντιμετώπιση εις βάρος του δημοσίου και υπέρ του ιδιωτικού τομέα υγείας.»

Τέλος η Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε ότι: «Τα 70 δις που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, που τελικά παραδέχθηκε ότι είναι 32.5 δις και το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά δάνεια και όχι άμεσες επιχορηγήσεις. Είναι ζήτημα πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το πακέτο και αν χρειάζεται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Μέτρων που θα είναι σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, όπως η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλειας. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι παραπλανήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα πάρουν αναδρομικά και δεν τους δίνεται πλέον οι δυνατότητα να τα διεκδικήσουν δικαστικά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)