to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:03 | 03.08.2020

Κοινωνία

Κορωνοϊός: 75 τα νέα κρούσματα, δύο ακόμα θάνατοι

75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής 2/8 ο ΕΟΔΥ - Αντιφατικές κινήσεις από την κυβέρνηση με αυστηρότερα μέτρα και πρόστιμα, αλλά αύξηση της επιτρεπόμενης χωρητικότητας επιβατών στα πλοία


75 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη ημέρα με περισσότερα από 50 κρούσματα, εντείνοντας την ανησυχία για πιθανή αναζωπύρωση της επιδημίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση από τη μια μεριά ανακοίνωσε προχθές επιπλέον μέτρα (με κύριο την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους) και προχωρά σε σαφάρι ελέγχων και προστίμων και από την άλλη προχώρησε σε αύξηση της επιτρεπόμενης χωρητικότητας στα πλοία στο 80% (!). «Είναι αναγκαίο να πειστεί ο κόσμος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας και όχι να τιμωρείται με πρόστιμα», τονίζει σχετικά ο Π. Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα χθεσινά 75 κρούσματα, ο συνολικός αριθμός  φτάνει τα 4.662, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 45 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

12 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 66.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δύο θάνατοι, 208 στο σύνολο

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 208 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

H ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

Σημειώνεται ότι αυτή τη βδομάδα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα  35, την Τρίτη 52, την Τετάρτη 57, την Πέμπτη 65, την Παρασκευή 78 και το Σάββατο 110 κρούσματα, τα οποία μαζί με τα σημερινά 75 φέρνουν το συνολικό εβδομαδιαίο απολογισμό κρουσμάτων στα 472, ενώ σημειώθηκαν συνολικά 6 θάνατοι.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από τα 75 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου, 28 σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, και  19 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

- τέσσερα κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως,

- δεκαεννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

-δεκαπέντε κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *τέσσερα από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

-Δεκατρία κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *έντεκα από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

-Τέσσερα κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Και από ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κορινθίας, Πιερίας, Χανίων, Ηρακλείου Κρήτης, Ξάνθης, 

Φθιώτιδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)