to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 30.07.2020

Διεθνή

Άμστερνταμ και Ρότερνταμ επιβάλλουν τη χρήση μάσκας

Οι ολλανδικές πόλεις Άμστερνταμ και Ρότερνταμ ανακοίνωσαν σήμερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πιο πολυσύχναστους χώρους, όπως η διάσημη Κόκκινη Συνοικία, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.


Χθες, η αρμόδια κυβερνητική ομάδα για τη διαχείριση της πανδημίας είχε κρίνει μη απαραίτητη την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα, αφήνοντας ωστόσο στις αρχές των περιφερειών την ελευθερία να λάβουν το μέτρο αυτό.

Μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες, η Ολλανδία είναι μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που ακόμη αντιτίθενται στη γενικευμένη χρήση μάσκας.

Οι υγειονομικές αρχές του Άμστερνταμ, ωστόσο, εξέδωσαν διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τις 5 Αυγούστου στους πιο πολυσύχναστους χώρους, ανάμεσά τους η Κόκκινη Συνοικία και οι φωταγωγημένες με κόκκινο νέον βιτρίνες της στις οποίες προβάλλουν εργάτριες του σεξ.

Η συνοικία αυτή είχε ξανανοίξει την 1η Ιουλίου έχοντας παραμείνει σχεδόν τρεις μήνες κλειστή λόγω της πανδημίας Covid-19.

Στην πόλη λιμάνι του Ρότερνταμ θα είναι επίσης υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις εμπορικές συνοικίες και στα εμπορικά κέντρα από τις 5 Αυγούστου.

Οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στα άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών στις δύο πόλεις και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κάλεσε πρόσφατα τους Ολλανδούς να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται στη χώρα, κυρίως στους νέους.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση των αρχών, 53.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη χώρα, από τα οποία 6.145 θάνατοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)