to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 29.07.2020

Πολιτισμός

Έτοιμο το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στη Χαλκιδική

Φέρνει -σε αυτή την πρώτη φάση- σε συνεργασία παράγοντες από πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία).


Το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας, για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, που δημιουργήθηκε στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής θα παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές Σάββατο (1 Αυγούστου), από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο.

Η πρωτοβουλία, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), φέρνει -σε αυτή την πρώτη φάση- σε συνεργασία παράγοντες από πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία), εκπρόσωποι των οποίων θα φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες στον δήμο Αριστοτέλη.

«Ουσιαστικά οικοδομούμε ένα δίκτυο επαφής, ανταλλαγών και κοινών δράσεων, με κύριο κοινό παρονομαστή- αλλά όχι τον μόνο- τον θρησκευτικό τουρισμό και με σημείο αναφοράς την Ουρανούπολη, το κατώφλι του Αγίου Όρους», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα αποτελέσει «μια ακόμα γέφυρα μεταξύ λαών και πολιτισμών της βαλκανικής χερσονήσου, με αμοιβαία οφέλη».

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης, αναμένεται να παραστούν οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου και Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ. Κατά την παραμονή τους στην Ουρανούπολη, οι εκπρόσωποι των βαλκανικών χωρών θα ξεναγηθούν στο Άγιον Όρος και στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις γαστρονομικού περιεχομένου με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης σεφ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)