to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 26.07.2020

Οικονομία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ο Σταικούρας πάει την πληρωμή τους τους επόμενους μήνες ή… και χρόνια!

Στη σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας δεν πρόσφερε κάτι το διαφωτιστικό μετά την απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την πληρωμή των αναδρομικών σε συνταξιούχους


Ο Χρήστος Σταϊκούρας το μόνο που έκανε σαφές είναι πως μπορεί να χρειαστούν μήνες και χρόνια για να πληρωθούν τα ποσά αυτά, αναφέροντας ότι τα αναδρομικά θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά τη απόφαση του ΣτΕ.

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ανέφερε «υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ξεκαθάρισε το εάν θα υπάρξει κούρεμα στα αναδρομικά των συνταξιούχων παρά μόνο έκανε λόγο για σενάρια και… παρέπεμψε εκ νέου σε πολιτικές ανακοινώσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)