to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 25.06.2013

Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος για το κλείσιμο της εταιρείας "Κατσέλης": Συνεχίζεται ο “δρόμος της επιτυχίας” για την κυβέρνηση

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευκλείδη Τσακαλώτου για το κλείσιμο της εταιρείας “Κατσέλης”


Συνεχίζεται ο “δρόμος της επιτυχίας” για την κυβέρνηση

Η ανακοίνωση της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας “Κατσέλης” είναι μία ακόμη απόδειξη ότι το “success  story” του κ. Σαμαρά δεν αποτελεί παρά ευσεβή πόθο, χωρίς κανένα έρεισμα στην πραγματική οικονομία. Παρά τη συνεχή μείωση του εργατικού κόστους και τη διάλυση του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας, ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο «κλίμα ευφορίας» που εναγωνίως προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως τα λουκέτα αυξάνονται και οι ορδές των ανέργων πολλαπλασιάζονται. 

Η δογματική εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική οικονομία. Η πρόσβαση σε βασικά εργαλεία χρηματοδότησης είναι αδύνατη για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων -παρά τα δεκάδες δισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών- ενώ απουσιάζει η μέριμνα για τον απαραίτητο στρατηγικό σχεδιασμό της βιομηχανικής πολιτικής. 

Παρόλο που ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας υποκρίνονται ότι κόπτονται για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στην ουσία ακολουθούν την ίδια ακριβώς πολιτική με το δημόσιο: αυτή του βίαιου λουκέτου. Οι εκατοντάδες άνεργοι της εταιρίας «Κατσέλης» έρχονται να προστεθούν στο 1,3 εκατ. ανέργων, θύματα της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου, για τους οποίους το "success story" της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα παραπάνω από «φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες».

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να βλέπει την ανεργία να αυξάνεται και την παραγωγική της υποδομή να διαλύεται. Έχει φτάσει πλέον ο καιρός ο λαός να απολύσει το πολιτικό προσωπικό που μας έχει οδηγήσει ως εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)