to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 25.07.2020

Πολιτική

Διπλό χαστούκι στην κυβέρνηση για τις αλλαγές υπέρ των τραπεζών

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών κρίνουν ανεφάρμοστη διάταξη ευνοϊκής μεταχείρισης τραπεζικών στελεχών - «Οι δικαστικές αποφάσεις αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Τον δρόμο της ακύρωσης των προκλητικών  ρυθμίσεων με τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να αμνηστεύσει οριστικά τα τραπεζικά στελέχη εναντίον των οποίων εκκρεμούν κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας ανοίγουν δύο πρόσφατα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (25/7/20) το οποίο υπογράφουν η Άντα Ψαρρά και ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος και τα δύο βουλεύματα του Συμβουλίου που έκρινε με διαφορετική σύνθεση δύο διαφορετικές υποθέσεις δίωξης στελεχών πιστωτικού ιδρύματος οι οποίες εκκρεμούσαν από την προηγούμενη δεκαετία κατέληξαν στο πανομοιότυπο συμπέρασμα ότι οι διατάξεις είναι αντισυνταγματικές και κατά συνέπεια ανεφάρμοστες. 

Αυτή η κρίση αφορά τόσο την εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Τσιάρα με την οποία άλλαξε το σχετικό άρθρο του νέου ποινικού κώδικα επιβάλλοντας έγκληση από τις διοικήσεις των τραπεζών αντί αυτεπάγγελτης δίωξης των κατηγορούμενων για απιστία στελεχών, όσο και τη διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Απριλίου που έδωσε στις διοικήσεις των τραπεζών νομικό πρόσχημα να κλείσουν «παλιούς λογαριασμούς».

Παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, λένε οι δικαστές και καλούν τους εισαγγελείς να εξετάσουν την ουσία των εκκρεμών υποθέσεων για ζημιές εις βάρος πρώην δημόσιας τράπεζα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η προάσπιση των ισχυρών

«Οι δικαστικές αποφάσεις που φέρνει στη δημοσιότητα το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε διατάξεις-δώρο στους τραπεζίτες, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για το κράτος δικαίου. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των ισχυρών. 

Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι το κράτος στην υπηρεσία των τραπεζικών στελεχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

(το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» - περισσότερα στα περίπτερα)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)