to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 23.07.2020

Πολιτική

Αναβαθμισμένη η προκλητικότητα της Τουρκίας για την οποία η ΝΔ μας θέλει στο σκοτάδι

Για την αναβαθμισμένη προκλητικότητα της Τουρκίας, που δεν πρέπει να υποτιμάμε, και παράλληλα για την προσπάθεια επικοινωνιακής υποβάθμισης της από την πλευρά της κυβέρνησης και υποβάθμισης του δημοκρατικού δικαιώματος της Βουλής και του λαού στην ενημέρωση, μίλησε Στο Κόκκινο η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος, η οποία επισήμανε ότι με ευθύνη της ΝΔ βλέπουμε ότι θέλουν όλα να είναι στο σκοτάδι.


Στην Τζούλυ Τσίγκα η κα Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι τη μυστική συνάντηση συμβούλων Τουρκίας – Ελλάδας – Γερμανίας τη μάθαμε από ξένα ΜΜΕ, ξένες πλευρές όχι από ελληνική, το τι ειπώθηκε σε αυτή δεν το μάθαμε από την ελληνική πλευρά αλλά από τουρκική. Ελπίζω ότι μετά την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τουλάχιστον τώρα να καταλάβουμε τι έχει γίνει αν όχι τις λεπτομέρειες αλλά να υπάρχει ενημέρωση του τι γίνεται.

Η κα Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι έχουμε διαρροές και διαστρεβλώσεις των γεγονότων όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ και δεν έχουμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση να ενημερώσει τουλάχιστον τους πολιτικούς αρχηγούς και αυτό είναι θέμα δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρώπων, των πολιτών. Η βουλευτής επισήμανε ότι δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε στο Βερολίνο, ούτε ποιες είναι οι προϋποθέσεις του διαλόγου και περιμένουμε ενημέρωση από την κυβέρνηση της χώρας να μας να αναλάβει αυτόν τον ρόλο καθώς δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στο τι είπε τούρκος αξιωματούχος.

Η αν. τομεάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ερντογάν είχε και έχει σκοπό να δείξει ότι στην περιοχή έχει λόγο αυτός, γι’ αυτό και ανακοίνωσε τη NAVTEX και αυτό το δείχνει όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε αυτήν τη συγκυρία κυρίως στην Αίγυπτο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)