to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:53 | 23.07.2020

Κοινωνία

Πρωτοφανής παρέμβαση της αστυνομίας σε στάση εργασίας στον ΟΑΕΔ

Σοβαρή καταγγελία για την παρουσία της αστυνομίας εντός του κτηρίου του ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί για την Τρίτη 21 Ιουλίου


(φωτ. αρχείου)

Όπως με κοινή τους ανακοίνωση  καταγγέλλουν οι τρεις Ομοσπονδίες Π.Ο ΕΜΥΔΑΣ,  ΠΟΠΟΚΠ  και η  Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ,  κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί για την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020,  έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά γεγονός.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων του ΟΑΕΔ εντός του κτηρίου της Διοίκησης και έξω από την αίθουσα του ΔΣ, εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι οποίοι είχαν την απαίτηση να ρυθμίσουν πόσοι  εκπρόσωποι εργαζομένων θα επιτραπεί να μπουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ.

Και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της (23/7/20) καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας εντός του κτηρίου της Διοίκησης του ΟΑΕΔ σαν μια  επιχείρηση της Κυβέρνησης για τρομοκράτηση και φίμωση της φωνής των εργαζομένων. Εντάσσεται προφανώς στις νέες κυβερνητικές κατευθύνσεις σχετικά με την καταστολή των συγκεντρώσεων, των διαδηλώσεων και των συνδικαλιστικών δράσεων.

«Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση ενάντια σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η Κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η καταγγελία των Ο.Υ. ΟΑΕΔ, Π.Ο. ΕΜΥΔΑΣ και ΠΟΠΟΚΠ:

Ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την Π.Ο ΕΜΥΔΑΣ, την ΠΟΠΟΚΠ και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων του ΟΑΕΔ, έξω από την αίθουσα του ΔΣ και εντός του κτηρίου της Διοίκησης, εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι, αφού ρώτησαν ποιοι είναι οι εκπρόσωποι, έδωσαν εντολή σύμφωνα με την οποία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ θα επέτρεπαν να μπουν και να τοποθετηθούν δύο άτομα εκ των εκπροσώπων!!! Εστάλησαν, δηλαδή, αστυνομικά όργανα για να δώσουν εντολή στους εργαζόμενους για το πόσοι θα μιλήσουν εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Το συμβάν διεκδικεί «πρωτοπορία» για τους αγώνες τους εργατικού κινήματος!

Ρητορικά ερωτήματα:

• Ποιος κάλεσε τους αστυνομικούς μέσα στη Διοίκηση, σε μια εντελώς ήρεμη και ολιγομελή συγκέντρωση εργαζομένων;

• Ποιος έδωσε την εξουσιοδότηση στα αστυνομικά όργανα να μεταφέρουν εντολές στους εργαζόμενους για ζητήματα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα;
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή πρακτική που επιχειρείται να εισαχθεί στην εργασιακή και συνδικαλιστική ζωή των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας εντός του κτηρίου της Διοίκησης και τη θρασύτητα της εντολής για το πόσοι εκπρόσωποι των εργαζόμενοι θα μιλήσουν.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση προληπτικής τρομοκρατίας και φίμωσης και δηλώνουμε ότι δεν μας τρομάζουν αυτές οι πρακτικές.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να διεκδικούν και να καταγγέλλουν τέτοιες ενέργειες των Διοικήσεων, που στέλνουν εμπροσθοφυλακή αστυνομικούς για να μεταφέρουν εντολές και να φοβίσουν…

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να είναι σε επαγρύπνηση και να καταδικάσουν τέτοια γεγονότα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)