to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:42 | 22.07.2020

Πολιτική

Γ. Γκιόλας: Θέλετε Δικαιοσύνη φοβισμένη, χειραγωγούμενη και υποταγμένη στις ορέξεις της δικής σας κυβέρνησης

«Αυτό είναι Συνταγματική εκτροπή και ο Ελληνικός λαός θα την αποτρέψει»


Η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης και ψηφοφορίας με βάση το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής:

Θα ξεκινήσω με τη γνωστή παραδοχή του κ. Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στις 8 – 9 – 2019 περί ύπαρξης του σκανδάλου Novartis, αλλά και μιας πολιτικής σκευωρίας, ζητήματα που, όπως είπε, έχρηζαν δικαστικής διερεύνησης και, ενδεχομένως, αφορούσαν και τη Βουλή.

Tην περίοδο εκείνη επικρατούσε διχογνωμία στους κόλπους της Ν.Δ. και ακόμη υπήρχαν αναστολές. Σε διάστημα μικρότερο του μηνός, οι δυνάμεις του «θα τους πάμε μέχρι τέρμα» παίρναν το πάνω χέρι και με την πρώτη αίτηση 30 κυβερνητικών βουλευτών συστήνεται η Προανακριτική Επιτροπή, με τα έδρανα όμως της Κυβέρνησης κενά και την πλειονότητα των Υπουργών παρόντων σκιωδώς.

Το εγχείρημα, πλέον, της αποκάλυψης του κακούργου Παπαγγελόπουλου και συνάμα το στοίχημα της επιβεβαιώσεως της υστερικής και ακραίας «μουτζαχεντίν» τακτικής, αναλαμβάνει η ομάδα της Ν.Δ. συνεπικουρούμενη από τη μόνιμη εφεδρεία του ΚΙΝ.ΑΛ.

1 ον: Με μεθοδευμένες κινήσεις και συνοπτικές διαδικασίες, η πλειοψηφία απέβαλε δύο στελέχη πρώτης γραμμής από την ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τους Τζανακόπουλο και Πολάκη. Πρώτη κραυγαλέα αυθαιρεσία, δηλαδή, παρανομία που επισύρει πλήρη ακυρότητα. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί οι αιτούντες την εξαίρεση να είναι οι ίδιοι που αποφασίζουν για την τύχη του αιτήματός των,  δηλαδή, για το παραδεκτό και βάσιμο των λόγων εξαίρεσης που αυτοί προτείνουν. Τουναντίον, καταστρατηγώντας ευθέως τους νομικούς κανόνες περί διεξαγωγής δίκαιης δίκης, δύο τουλάχιστον από τα μέλη της ομάδας της Ν.Δ. δεν επέδειξαν την επιβεβλημένη υποχρέωσή τους να αυτοεξαιρεθούν, αφού ο μεν πρώτος και εισηγητής αυτής, υπήρξε πληρεξούσιος και νομικός σύμβουλος του κ. Γεωργιάδη για πράξεις που σχετίζονται απόλυτα με τα διερευνώμενα εγκλήματα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής προέκυψε μια ακόμη περίπτωση μεροληπτικής ενέργειας ενός άλλου μέλους της πλειοψηφίας υπέρ των συμφερόντων της Novartis, όταν σε ανύποπτο χρόνο εκθείαζε  και διαφήμιζε τα προϊόντα της εταιρείας αυτής. Τα ωμά πραξικοπήματα και οι παράνομες μεθοδεύσεις που μετήλθαν τα μέλη των ομάδων των Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. εξακολούθησαν με αλαζονεία και θρασύτητα καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής.

2 ον: Μεθόδευσαν και προέβησαν στην εξέταση τεσσάρων μαρτύρων, δηλαδή, των: Τσατάνη, Κυβέλου, Αθανασίου και, κυρίως, του Σάμπυ Μιωνή, οι οποίοι ουδεμία απολύτως γνώση είχαν για τα αδικήματα που είχαν αποδοθεί στον κ. Παπαγγελόπουλο επί τη βάσει της από 8-10-2019 απόφασης της Βουλής.

3 ον: Επιδίωξαν μετά μανίας, φορτικότητας, ενίοτε και απειλών, να αποκαλύψουν την  ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Η επιδίωξή τους πρόδηλη, να εκφοβισθούν, να τρομοκρατηθούν και, εντέλει, να καμφθούν τα πρόσωπα αυτά, ώστε να ανακαλέσουν τις δοθείσες καταθέσεις τους. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ένα από τα μελανότερα σημεία της μεροληπτικής, αντιθεσμικής και παράνομης συμπεριφοράς της πλειοψηφίας. Χρειάσθηκε να παρέμβει ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ για να αποτρέψει κι αυτό το κυοφορούμενο πραξικόπημα. Σκεφθείτε μόνο τη χαρά των οργανωμένων συμμοριών στο άκουσμα της αποκάλυψης της ταυτότητας των προστατευομένων μαρτύρων.

4 ον: Αποτόλμησαν να «σύρουν», κατά κυριολεξία, ενώπιον της Επιτροπής, που ήταν αρμόδια για να εξετάσει μόνο τα πολιτικά  πρόσωπα, ιδιώτες, ενώ δεν είχε ακόμη ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υφυπουργό Δικαιοσύνης. Το μένος και η πολιτική τους εμπάθεια τους οδήγησε σε αυτήν την εξόφθαλμα αντιδικονομική και παράνομη ενέργεια, που προσέκρουσε στην αρνητική έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, το οποίο κυριολεκτικά τους «άδειασε», αποτρέποντας μια ακόμη αυθαιρεσία. Μια αυθαιρεσία που αποτέλεσε ντροπή και όνειδος για τη νομική επιστήμη και κατέδειξε τον απόλυτο αμοραλισμό πολιτικών που λειτούργησαν ως εμμονικοί διώκτες των πολιτικών τους αντιπάλων.

5 ος λόγος απόλυτης ακυρότητας η κλήση του Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων,  χωρίς να προσδιορίζονται, έστω και στοιχειωδώς, οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε. Βρέθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατά την παροχή των εξηγήσεών του, να υποθέτει ποια αδικήματα του αποδίδονται, γιατί συγκεκριμένα κατηγορείται, πώς, πότε και με ποιον τρόπο είχε προβεί στη διάπραξή τους. Φτάσαμε στο εφιαλτικό σκηνικό, να απολογείται κάποιος για στοιχεία που ο ίδιος θεωρεί ότι του αποδίδουν ως κατηγορία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αυτοκατηγορηθεί και να αυτοενοχοποιηθεί.

Θα αναφερθώ στη συνέχεια σε δύο σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν λίγες μέρες προ της σύνταξης του πορίσματος, τα οποία η πλειοψηφία παρέβλεψε ελαφρά την καρδία, διότι απλούστατα δεν της ήταν αρεστά.

Πρώτον, ο δικαστικός συμβιβασμός της Novartis με τις αμερικανικές αρχές, όπου η φαρμακοβιομηχανία παραδέχεται ότι έδρασε με σκοπό να επηρεάσει κυβερνητικές αποφάσεις και καλείται να καταβάλει πρόστιμο 310 εκατ. δολαρίων για αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα. Μόνο η πλειοψηφία έκρινε ότι το στοιχείο αυτό δεν ήταν απαραίτητο να σχολιασθεί και να εκτιμηθεί στο πόρισμα, κι αυτό διότι ανατράπηκε όλο το αφήγημά της.

Δεύτερον και σημαντικότερο. Στην έρευνα που διεξήχθη εκ παραλλήλου και αυτοτελώς από δύο Αντεισαγγελείς του ΑΠ (άλλη 9 εκτρωματική ενέργεια και σχιζοειδής σύλληψη) για τις πράξεις των Εισαγγελέων Διαφθοράς, οι οποίοι εφέροντο ως ενεργούμενα με τον Παπαγγελόπουλο, προέκυψαν δύο αποκλίνοντα πορίσματα. Τα έγγραφα αυτά, δεν ζητήθηκαν από την Επιτροπή, δεν παρασχέθηκαν ούτε και στον ύποπτο, παρότι τα ζήτησε.

Αν αυτά δεν είναι σημαντικά και ουσιώδη στοιχεία για τη θεμελίωση ή απόκρουση των κατηγοριών, τότε ποια είναι ; Oι αστήρικτες, μονόπλευρες και αναληθείς καταθέσεις δυσαρεστημένων, εμπαθών και στημένων, εντέλει, μαρτύρων; Tα τελευταία στοιχεία υποχρεώνουν την πλειοψηφία να απόσχει και να παύσει να στραγγαλίζει τη δικαιοσύνη.

Είναι ανήκουστο να ακούγονται οι ευθέως αντισυνταγματικές κραυγές και κορώνες του υποδίκου, κ. Γεωργιάδη, για καταδίκη και φυλάκιση της Εισαγγελέως Διαφθοράς. Το ίδιο και οι αντιθεσμικές υποδείξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι έπρεπε να είχαν αρχειοθετηθεί όλες οι δικογραφίες κατά των πολιτικών προσώπων. Τι θέλουν τελοσπάντων; Να καθυποτάξουν και να καταργήσουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης; Δεν θα το επιτύχουν!

Διότι είναι βέβαιο ότι άξιοι και αδέκαστοι δικαστές θα εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους και ευσυνείδητα να ερευνούν τις δυσώδεις υποθέσεις διαφθοράς. Όσο κι αν η επιδίωξή σας είναι να τους εκφοβίσετε και να τους τιθασεύσετε, για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο Novartis, ναρκοθετώντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε άλλη έρευνα υποθέσεων διαφθοράς προκύψει στο μέλλον. Έχετε παραβιάσει ωμά τους θεσμούς και την ανεξαρτησία των Εξουσιών. Θέλετε Δικαιοσύνη φοβισμένη, χειραγωγούμενη και υποταγμένη στις ορέξεις της δικής σας Κυβέρνησης. Αυτό είναι Συνταγματική εκτροπή και ο Ελληνικός λαός θα την αποτρέψει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)