to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 20.07.2020

Πολιτική

ΕΣΗΕΑ κατά Μπογδάνου: «Φαινόμενα μη ανεκτά οι ύβρεις και η απόπειρα λογοκρισίας»

Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν οι διαδικτυακές εγκλήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά των δημοσιογράφων Ελευθερίας Κουμάντου, Νίκου Μπογιόπουλου , Έλενας Ακρίτα και Μαρίας Δεναξά, η οποία και ανακοίνωσε ότι θα... διεθνοποιήσει τη συμπεριφορά του. Πλήρης κυβερνητική κάλυψη των χυδαιοτήτων του Μπογδάνου δια στόματος Πέτσα.


Τέλος δεν έχει η... δικομανία του Κ. Μπογδάνου ο οποίος αποφάσισε να στραφεί νομικά κατά.... όλων απ' ό,τι φαίνεται! Στο στόχαστρό του μετά την Ελευθερία Κουμάντου, τον Νίκο Μπογιόπουλο και την Μαρία Δεναξά μπήκε και η Έλενα Ακρίτα.

«Ο Μπογδάνος μηνύει και μένα επειδή έγραψα ‘Μπαίνουν σε ένα μπαρ τρεις άνθρωποι και ένας μπογδάνος...’ Έχει δίκιο! Τού ζητώ ταπεινά συγγνώμη και επανορθώνω: ‘Μπαίνουν σε ένα μπαρ τέσσερις άνθρωποι και ένας μπογδάνος...», έγραψε η δημοσιογράφος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απαντώντας σε σχετικό τweet του βουλευτή που έλεγε: «Έγραψε ό,τι πιο ναζιστικό έχει γραφτεί τελευταία και το επγραψε για μένα. Και με την Ακρίτα λοιπόν στη Δικαιοσύνη. Μέχρι τέλους, με κάθε υβριστή, με κάθε φορέα ηθικού πλεονεκτήματος που στοχοποιεί και απειλεί την ασφάλεια και την ακεραιότητά μου».

Στήριξη δημοσιογραφων από την ΕΣΗΕΑ

Τη στήριξη του στους δημοσιογράφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα 'Ακριτα εκφράζει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, το ΔΣ επισημαίνει ότι: «Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία.

Επιτίθεται και κατά της ΕΣΗΕΑ

Πλήρης κυβερνητική κάλυψη

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σχολιάζει τις μηνύσεις και απειλές μηνύσεων του βουλευτή κατά δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τον τρόπο του δημοσίου διαλόγου του κ. Μπογδάνου με δημοσιογράφους σε κοινωνικά δίκτυα, σε συνέχεια όσων έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ένα δημοσίευμα, μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για αυτό καλέσαμε άλλωστε και την κ. Γεροβασίλη να προβεί σε μηνύσεις για το Μάτι».

Σημειώνεται ότι χθες ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μπογδάνου για τις επιθέσεις του σε δημοσιογράφους:

Αφού πρώτα διαδήλωσε χέρι-χέρι με φασίστες, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο αλλεπάλληλων επιθέσεων και απειλών σε δημοσιογράφους, επειδή τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η πλήρης κάλυψη του κ. Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ενδεικτική του φιλελευθερισμού της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερη, αρκεί να μην τολμήσει κάποιος να της ασκήσει κριτική. Το απέδειξε εξάλλου και με την λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)