to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 19.07.2020

Οικονομία

Κ. Νοτοπούλου: Η κυβέρνηση της ΝΔ καταδικάζει τη Δυτική Ελλάδα σε παρακμή και τους πολίτες της σε φτώχεια

Επίσκεψη στο νομό Ηλείας, πραγματοποίησε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου με τον Βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό.


Το Σάββατο, επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας είναι εθνική υπόθεση. Το Λίκνο και η  Κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος θα έπρεπε να αναδειχθεί παγκοσμίως ως τόπος ιερός στο χθες το σήμερα και το αύριο. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ καταδικάζει τη Δυτική Ελλάδα σε παρακμή και τους πολίτες της σε φτώχεια», δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου.

Στη συνέχεια είχαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλο και με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή διαχρονικά όπως η Πατρών Πύργου, η απουσία σύνδεσης Ολυμπίας-παραλίας, η απουσία σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Στις συναντήσεις τονίστηκε ακόμη η τιμωρητική αναστολή της λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και η διασύνδεσή του με την Αρχαία Ολυμπία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αδιανόητη την υποστελέχωση των τριών νοσοκομείων της Ηλείας εν μέσω πανδημίας καθώς όπως ενημερώθηκε, σε πρόσφατη προκήρυξη δεν προβλέπεται καμία θέση πρόσληψης μόνιμου γιατρού, παρά τις χρόνιες ελλείψεις και την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Στις συζητήσεις με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ηλείας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, του Εργατικού Κέντρου Πύργου, του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας, των ξεναγών, των Επαγγελματιών Γεωπόνων κ.α. αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί στην Ηλεία το φετινό καλοκαίρι. Οι ευθύνες της Πολιτείας για την συστηματική  απαξίωση της περιοχής είναι μεγάλες και βαραίνουν τη ΝΔ και τις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού.

«Οι κάτοικοι της Ηλείας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας της επιδείνωσης της αγροτικής οικονομίας και της κατάρρευσης του τουρισμού. Ο Υπουργός φωτογραφίζεται παρουσιάζοντας πως «όλα βαίνουν καλώς» και ταυτόχρονα ο ελληνικός τουρισμός «αιμορραγεί» δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σε ότι αφορά στο θέμα της Πατρών Πύργου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ακυρώσεις  των έργων της Πατρών Πύργου ΝΔ εν μέσω κορονοϊού είναι εγκληματικές. Ακυρώνουν έργα, το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής που εκπονήθηκε στο περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

«Η αγωνία των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό για το παρόν και το μέλλον τους είναι μεγάλη. Η Κυβέρνηση οφείλει να τους στηρίξει με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα. Το όραμά μας για την Ολυμπία, γι’ αυτό το μοναδικό παγκόσμιο κέντρο Πολιτισμού και αθλητισμού, μας δίνει ώθηση και δύναμη για να διεκδικούμε την εξέλιξη της περιοχής σε σημείο αναφοράς του ποιοτικού Τουρισμού» δήλωσε ο Βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)