to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 18.07.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση δυστυχώς «πετάει χαρταετό» στην εξωτερική πολιτική

Κριτική στην μεγάλη ολιγωρία της κυβέρνησης της ΝΔ στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας άσκησε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή Kontra 24 με την Αναστασία Γιάμαλη.


Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις και τις παραινέσεις του συνόλου σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθυστέρησε έξι και πλέον μήνες να ζητήσει κυρώσεις για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ακόμα και σήμερα αρνείται να προχωρήσει σε σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία στάση απέναντι στη συμπεριφορά της εξ ανατολών γείτονος χώρας.

Αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, έκανε λόγο για μία δύσκολη διαπραγμάτευση -καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ των κρατών-και επισήμανε πως δυστυχώς η ΕΕ αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων και των απαιτήσεων που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Δεδομένης δε αυτής της διαμορφωθείσας κατάστασης, αναρωτήθηκε για τους λόγους που η ελληνική κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα από όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου την προηγούμενη περίοδο, ώστε να υπάρξει μία κοινή γραμμή.

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο Μ. Χατζηγιαννάκης έκανε την εκτίμηση πως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε συνειδητά από την αρχή της διακυβέρνησής της ΝΔ να κλείσει τους διαύλους επικοινωνίας με τις χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα και να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους βορειοευρωπαίους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την ελπίδα να δώσουν κάτι στην κυβέρνησή του για να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία. “Με όσα ακούμε και επειδή φαίνεται ότι θα είναι πολύ λίγα και πολύ αργά όσα θα έρθουν, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γλιτώσουμε τελικά τα χειρότερα”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)