to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:19 | 18.07.2020

Κοινωνία

Ξύλο, σύλληψη και μετά... απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο: Το αυταρχικό κράτος της ΝΔ είναι εδώ

Πρωτοφανής απόφαση Εισαγγελέα για τους τρεις συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ: Απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και να έχουν παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων και του κέντρου- ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία απόφαση - Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε νέες «εξηγήσεις» για το βίντεο που κυκλοφορεί χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις για το "φόρτωμα" στιλαριών και μπουκαλιού στους συλληφθέντες.


Σε μια πρωτοφανή απόφαση για την ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησε την Παρασκευή 17/7 ο Εισαγγελέας για τους τρεις συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ.

Οι δύο συλληφθέντες απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και απαγορεύεται να έχουν παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων και μεταξύ ΑΣΟΕΕ και Νομικής.

Αλ. Τιτκώβ - Θ. Λάλος: «Ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό, θα υψώσουμε τις γροθιές και τις φωνές μας»

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία απόφαση

Αφού πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδόν απαγόρευσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στις διαδηλώσεις υπό το φόβο αντιδράσεων στις πολιτικές της, ήρθε σήμερα και η αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία απόφαση με τους πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους σε δυο νέα παιδιά που πρώτα χτυπήθηκαν και μετά συνελήφθησαν στην πλατεία Bικτωρίας.

Και αυτό, μετά τις επίσημες καταγγελίες πως αστυνομικοί άλλαξαν τις καταθέσεις τους εναντίον των δύο συλληφθέντων, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ότι οι ίδιοι τους φόρτωσαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μολότοφ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πλήρη ευθύνη για τη νεκρανάσταση ό,τι πιο οπισθοδρομικού, μετεμφυλιακού και  συντηρητικού στοιχείου στη χώρα μας.

Θα πάρει τις απαντήσεις του με ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο από τη νεολαία που έχει στοχοποιήσει όσο και από την κοινωνία την οποία τρέμει ως Πρωθυπουργός της μεγαλύτερης ύφεσης μεταπολεμικά.

Καταγγελία για τις συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ: Οι αστυνομικοί άλλαξαν την κατάθεση για τη μολότοφ

Μαζί με την γενικευμένη οργή και την μαζική έκφραση αλληλεγγύης από τους Έλληνες stand up κωμικούς προς τον συνάδελφό τους, Αλέξανδρο Τιτικώβ και τον ράπερ φίλο του, Θωμά Λάλο που ξυλοκοπήθηκαν άγρια και αναίτια από αστυνομικούς στην Πατησίων στο περιθώριο διαδηλώσεων υπέρ των προσφύγων, η σύλληψη των δύο διαδηλωτών έξω από την ΑΣΟΕΕ προκαλεί και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα αίτια και τα ενοχοποιητικά στοιχεία που χρησιμοποίησαν ο αστυνομικοί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα οι αστυνομικοί του Χρυσοχοϊδη χτυπούν και stand up comedians

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν για χρήση ψευδών στοιχείων από την πλευρά των αστυνομικών που κατέδειξαν μία μολότοφ ως το "πειστήριο" για τη σύλληψή των διαδηλωτών, ήρθε ακόμη μία που κάνει λόγο για μοχλεύσεις και ανασκευασμένες καταθέσεις.

Η αδερφή του Αλέξανδρου Τιτικώβ, Δανάη, μίλησε στο News247.gr, αναφέροντας ότι οι αστυνομικοί άλλαξαν την κατάθεσή τους από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε βίντεο που έδειχνε το χρονικό της σύλληψής των διαδηλωτών, λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό τους.

"Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι τα παιδιά κατηγορούνται για κακουργήματα τα οποία βέβαια δεν έχουν καμία βάση και λογική, όπως φυσικά και σε αυτά που λένε με τη μολότοφ. Στην πρώτη τους κατάθεση το βράδυ της Τετάρτης είχαν γράψει ότι τα παιδιά είχαν πάνω τους τη μολότοφ. Μετά, όμως, την άλλαξαν, προφανώς γιατί κοινοποιήθηκε το βίντεο που δείχνει τι έγινε και έγραψαν ότι η μολότοφ απλά βρέθηκε στον χώρο όπου έγινε η σύλληψη".

Δείτε το βίντεο στο οποίο αναφέρεται η αδερφή του Αλέξανδρου Τιτκώβ:

"Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το μηχανάκι ανήκει στην αστυνομία και ο σάκος που είχαν πάνω στο μηχανάκι δεν είναι του αδερφού μου. Μόνο ο αδερφός μου είχε σάκο από τους δύο, αλλά δεν ήταν αυτός", προσθέτει η Δανάη Τιτκώβ, η οποία παράλληλα μας είπε ότι τόσο στην ίδια όσο και σε ολόκληρη την οικογένεια δεν τους επετράπη να επισκεφτούν τον κρατούμενο Αλέξανδρο Τιτκώβ, με την επικοινωνία τους να περιορίζεται σε ένα μόνο τηλεφώνημα από την πλευρά του γνωστού stand up κωμικού, μεταφέροντάς τους ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και φέρει αρκετά τραύματα στο σώμα.

"Τη βραδιά της σύλληψης, μας απαγόρεψαν να τον δούμε. Μας έκανε ένα τηλεφώνημα για να μας καθησυχάσει για το κομμάτι της υγείας του, αν και είναι τραυματισμένος με πολλούς μώλωπες. Κανένας από τους δύο δεν εξετάστηκε. Επίσης, ο εισαγγελέας δεν δέχτηκε να τους δει", είπε η Δανάη Τιτκώβ, καταλήγοντας: "Λένε ότι βιαιοπράγησαν κατά των αστυνομικών, πράγμα που δεν έγινε ποτέ". (Πηγή: News247)

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός - εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο και δύο ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας.

Τα παραπάνω αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός - εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη. Τα δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από δύο συλληφθέντες.

Με βάση τα προαναφερόμενα οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)