to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αναίσχυντοι και απροκάλυπτοι

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis ήταν μία από αυτές.


Επειδή η κοινή γνώμη έχει μια τάση να ξεχνάει, όταν λέμε «σκανδαλο Novartis» εννοούμε τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων η συγκεκριμένη πολυεθνική επετύγχανε για τα φάρμακά της στην Ελλάδα τιμές τρεις και τέσσερις φορές υψηλότερες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Και όπως προέκυψε από μια έρευνα που έγινε στην Αμερική, αυτό επιτυγχανόταν με χρηματισμό πολιτικών.

Στην Αμερική η έρευνα αυτή σταμάτησε όταν η Novartis Hellas ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Αμερικανικό Δημόσιο, παραδεχόμενη ότι χρημάτιζε «Έλληνες αξιωματούχους».

Στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η έρευνα, με άσκηση δίωξης εναντίον της εισαγγελέως που τη διεξάγει. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αδιανόητη για σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.

Με την παρέμβαση αυτή, οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα μέχρι το 2015 παραδέχονται ότι δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον να πείσουν τον ελληνικό λαό για την αθωότητά τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να αρχειοθετηθεί η υπόθεση και να έχουν την κεφάλα τους ήσυχη. Αναίσχυντοι και απροκάλυπτοι.

Όπως και στην περίπτωση της Siemens. Όπου, αφού λαδώθηκαν με μαύρες σακούλες και δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα, συμφώνησαν τελικά να επανορθώσει η εταιρεία οργανώνοντας «σεμινάρια κατά της διαφοράς». Διότι, εκτός από απαθή, θεωρούν τον ελληνικό λαό και ηλίθιο.

Ας μην πανηγυρίζουν πάντως ότι κατάφεραν να απαλλάξουν τον εαυτό τους από ποινικά μπλεξίματα. Η Δικαιοσύνη βρίσκει πάντα τον δρόμο της. Και ο λαός τιμωρεί αυτούς που τον προσβάλλουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη του. Εδώ θα είμαστε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)