to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η ευθύνη όλη δική σας

Πολλοί φοβόμασταν ότι η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, του Γεωργιάδη, του Χρυσοχοΐδη και του Βορίδη θα μας γυρνούσε πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω πόσοι περίμεναν πως αυτό θα συνέβαινε τόσο σύντομα.


Από την οικονομία, την αύξηση της ανεργίας, τις απολύσεις, την κανονικοποίηση της μισής δουλειάς και του μισού μισθού στην αστυνομική βία, με τα ΕΚΑΜ να μπουκάρουν στο σπίτι του Ινδαρέ, τα ΜΑΤ και οι Δελτάδες να σπάνε στο ξύλο νέα παιδιά επειδή συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση.

Επιστροφή στο δόγμα Νόμος και Τάξη σε χρόνο dt.

Επέστρεψε όμως και κάτι άλλο, πολύ πιο επικίνδυνο. Οι ακροδεξιοί και οι φασίστες, που τράφηκαν και γιγαντώθηκαν από τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αυταρχισμό τότε, βρίσκουν ξανά σήμερα πρόσφορο έδαφος, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξανακάνει το αφήγημα του μίσους κυρίαρχο.

Χθες είδαμε να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους οι φασίστες με το προσωπείο των "αγανακτισμένων κατοίκων". Όπως συνέβη δέκα χρόνια πριν, στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου έδρασε και γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή, σήμερα, λίγο πιο κάτω, στην πλατεία Βικτωρίας, είδαμε την Ιστορία να επαναλαμβάνεται.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οικογένειες και μανάδες με μωρά. "Ισλαμοεποικισμός", "εισβολή" και άλλα τέτοια γράφτηκαν στα κείμενα που καλούσαν σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων.

Των προσφύγων που βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας επειδή η κυβέρνηση δεν ανανέωσε το πρόγραμμα φιλοξενίας σε διαμερίσματα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πεταχτούν στον δρόμο, χωρίς βοήθεια, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς επιλογή. Των μανάδων με τα παιδιά τους, που βρέθηκαν εν μιά νυκτί να κοιμούνται στις πλατείες, απ' όπου φορτώνονται σε κλούβες της αστυνομίας.

Και για όσους έμειναν πίσω, ο ανιψιός του πρωθυπουργού και δήμαρχος Αθηναίων, όταν δεν ασχολείται με την αθλιότητα του "μεγάλου περιπάτου", δίνει εντολή να ξηλωθούν τα παγκάκια από τη Βικτώρια μην τυχόν και κάθονται οι πρόσφυγες.

Όπως είχε συμβεί στον Άγιο Παντελεήμονα, πρώτα έκλεισε η παιδική χαρά, μετά ήρθαν οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι", που στην πορεία έγιναν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Φύσσα. Έτσι και τώρα, πρόσωπα όπως ο Παναγιώταρος και γνωστοί "αγανακτισμένοι" της περιοχής έκαναν ξανά την εμφάνισή τους.

Η ευθύνη για την επανεμφάνιση των ακροδεξιών τραμπούκων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον χειρισμό του Κώστα Μπακογιάννη. Ο συνδυασμός ανικανότητας, ιδεοληψίας και ρατσισμού, όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να φέρει δραματικά αποτελέσματα.

ΥΓ.: Είναι παραπάνω από δεδομένο ότι τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην εξωτερική πολιτική θα καλυφθούν με τη στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, με το ξύλο και την καταστολή των νέων

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)