to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 17.07.2020

Κοινωνία

Eπίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο υπάλληλοι - Προφυλακιστέος ο δράστης

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Παρασκευή 17/7, οι εφοριακοί της χώρας μετά την αιματηρή επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης -Με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύονται ένας 56χρονος και μια 67χρονη, σε σταθερή κατάσταση η τρίτη τραυματίας, μια 47χρονη γυναίκα - Προφυλακιστέος ο δράστης, δεν ανέφερε το παραμικρό για τις πράξεις του σε αστυνομία και εισαγγελέα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας


Σοκ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση με τσεκούρι από έναν 45χρονο στην ΔΟΥ Κοζάνης χθες το μεσημέρι. Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" νοσηλεύονται από χτες το απόγευμα οι δύο από τους τρεις τραυματίες που δέχτηκαν την επίθεση ενώ η τρίτη τραυματίας νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ιδίου νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν άντρα 56 ετών και δύο γυναίκες 47 και 67 ετών.

Προφυλακιστέος ο 45χρονος δράστης - «Σφίγγα» για τα κίνητρά του

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή διατάχθηκε η προφυλάκιση του 45 χρoνου δράστη που χθες το μεσημέρι τραυμάτισε σοβαρά με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης. Ο δράστης δεν ανέφερε το παραμικρό για τις πράξεις του ενώ την ίδια στάση κράτησε κατά την κράτηση του και στο αστυνομικό μέγαρο. Σύμφωνα με την αστυνομία θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι τραυματίες - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 56χρονος

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου ο 56χρονος τον οποίο τραυμάτισε χτες με τσεκούρι 45χρονος στη ΔΟΥ Κοζάνης

Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν και δύο γυναίκες 67 και 47 ετών αντίστοιχα που επίσης νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου». Η 67χρονη, αφού εκτιμηθεί η κατάστασή της και δοθεί η έγκριση από νευροχειρουργούς, αναμένεται να υποβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε γναθοχειρουργική επέμβαση σε συνεργασία με ωτορινολαρυγγολόγο , οφθαλμίατρο και νευροχειρουργό.

Η 67χρονη τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Β΄ΜΕΘ του Παπανικολάου". Τέλος, η 47χρονη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους δύο άλλους τραυματίες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Ο 45χρονος δράστης κρατείται και αρνείται να πει οτιδήποτε με αποτέλεσμα τα κίνητρα της επίθεσης να παραμένουν άγνωστα. Σημειώνεται ότι ο δράστης και στο παρελθόν είχε παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά.

Εν τω μεταξύ κλειστή είναι σήμερα η ΔΟΥ Κοζάνης καθώς όλοι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας είναι σοκαρισμένοι από την απρόκλητη επίθεση του 45χρονου. Μάλιστα χθες αποφασίστηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος μετέβη στην Κοζάνη, οι υπάλληλοι να έχουν ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους του Μαμάτσειου νοκομείου, να υπάρχει συχνή περιπολία της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ θα προχωρήσουν στην πρόσληψη ιδιωτικού σεκιούριτι.

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εφοριακοί για την επίθεση στην Κοζάνη

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί, ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ- ΔΟΥ), η επίθεση αυτή «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν, επίσης, ότι «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες». Και καλούν τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ert.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)