to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 15.07.2020

Διεθνή

Βενεζουέλα: Σε καραντίνα το Καράκας και η Πολιτεία Μιράντα

Το Καράκας και η γειτονική Πολιτεία Μιράντα τέθηκαν από σήμερα το πρωί σε αυστηρή καραντίνα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.


«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 που οφείλονται στην παράνομη είσοδο προσώπων στη χώρα μας (…) αποφάσισα να εφαρμόσω μια αυστηρή και αναγκαία καραντίνα στο Καράκας και την Πολιτεία Μιράντα. Η υγεία αποτελεί προτεραιότητα!», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο Μαδούρο τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Αυτή η «αυστηρή» καραντίνα σημαίνει ότι μόνο τα απολύτως αναγκαία καταστήματα (φαρμακεία, σούπερ-μάρκετ) θα λειτουργούν. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, σχεδόν έξι εκατομμύρια άνθρωποι, θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα ή για να επισκεφθούν τον γιατρό τους.

Από τον Ιούνιο η Βενεζουέλα εφαρμόζει το λεγόμενο σύστημα «7-7»: τα 30 εκατομμύρια των κατοίκων μένουν σε πολύ αυστηρή καραντίνα για μία εβδομάδα και την αμέσως επόμενη «χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις και τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Η τρέχουσα εβδομάδα ήταν αυτή της «χαλάρωσης», όμως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ο Μαδούρο αποφάσισε να επαναφέρει τα αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 1.079 και στην Πολιτεία Μιράντα 889 από τα συνολικά 10.000 κρούσματα Covid-19 που αναφέρθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν κάτω από 1.000. Άρχισαν να αυξάνονται τον Ιούνιο και την Τρίτη η Βενεζουέλα ξεπέρασε το όριο των 10.000 κρουσμάτων. Οι νεκροί ανέρχονται σε 96. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η αντιπολίτευση και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν θεωρούν αξιόπιστους αυτούς τους αριθμούς.

Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντιοσντάντο Καμπέγιο και ο υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Αϊσάμι ανακοίνωσαν ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)