to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 15.07.2020

Κοινωνία

Νέα διαμαρτυρία προσφύγων στη Χίο για τις μαζικές απορριπτικές αποφάσεις ασύλου (βίντεο)

Για 4η μέρα διαμρτύρονται οι Σύροι πρόσφυγες καθώς τους επιδίδονται μαζικά πλέον αποφάσεις απόρριψης του αιτήματος ασύλου, με το επιχείρημα της «ασφαλούς 3ης χώρας» - Τονίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα και ζητούν παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης


Στην κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου βρέθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα δεκάδες Σύροι πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις μαζικές απορριπτικές αποφάσεις ασύλου που τους επιδίδονται. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πλέον δίνονται μαζικά αποφάσεις απόρριψης του ασύλου στους Σύρους πρόσφυγες - συχνά οικογένειες και ανθρώπους με διάφορα προβλήματα υγείας - που σημαίνει ότι απειλούνται με αναγκαστική επιστροφή στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 150 τουλάχιστον είναι εκείνοι που κρατούνται στα αστυνομικά κρατητήρια αλλά και άλλο χώρο (πιθανά εντός του καμπ της ΒΙΑΛ) προς απέλαση. Παράλληλα, σε όσους έχουν απορριπτικές αποφάσεις σταματά η καταβολή του μικρού χρηματικού επιδόματος και τυχόν παροχή στέγης που σημαίνει πως δεκάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα αστεγίας

Οι πρόσφυγες τονίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους ίδιους με δεδομένο ότι πρόκειται για χώρα που έχει εισβάλει στο συριακό έδαφος, ενώ επισημαίνουν ότι όσοι Σύροι βρίσκονται ή επιστρέφουν στην Τουρκία, χρησιμοποιούνται από τη γείτονα χώρα ως στρατιώτες στο μέτωπο της Λιβύης.

Σύμφωνα με το politischios.gr, οι πρόσφυγες, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δέχεται τρομερή πίεση από το μεταναστευτικό, ζήτησαν την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Με πληροφορίες από το Politischios.gr και άλλες πηγές στη Χίο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)