to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 15.07.2020

Πολιτική

Τις ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές τριών μελών της προανακριτικής αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, τρεις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μάλιστα μετέχουν και στη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, φέρεται να έχουν ιδιαίτερα σοβαρές εμπλοκές και ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη


Είκοσι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράφουν την ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, έπειτα από πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη.

Στο κείμενό τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvxs.gr, σύμφωνα με το οποίο τρεις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι μετέχουν και στην προανακριτική επιτροπή, φέρονται να έχουν σοβαρές εμπλοκές και εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά εάν ο υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας γνωρίζει για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ενώ διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για την παρουσία τους στην προανακριτική επιτροπή και για το κατά πόσο διαφυλάσσεται η λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα:

  • Βουλευτής της Ν.Δ. - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής  φέρεται να διώκεται για πλαστογραφία διαθήκης και απάτη, ενώ η δίωξη σε βάρος του εκκρεμούσε πριν θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές του της 7ης Ιουλίου 2019.

  • Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα προώθησης ανηλίκων στην πορνεία, που σύμφωνα και με τα όσα ντοκουμέντα ήρθαν στο φως  από τις καταγραφές της ΕΥΠ πρόκειται για κύκλωμα trafficking, εκβιασμών, χρηματισμού δικαστών και εμπλοκής υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

  • Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής  φέρεται να συνδέεται με τη NOVARTIS HELLAS  και να έχει κομβικό ρόλο στον επηρεασμό της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση θετικής εικόνας της εταιρίας.

Αναλυτικά η ερώτηση στον  Υπουργό Δικαιοσύνης:

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, τρεις βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μάλιστα μετέχουν και στη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, φέρεται να  έχουν ιδιαίτερα σοβαρές εμπλοκές και ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα, αυτό του διαδικτυακού ιστοτόπου tvxs.gr με τίτλο «Οι “εισαγγελείς” της Προανακριτικής εξυπηρετούν μαστροπούς και συντάσσουν πλαστές διαθήκες;» (https://m.tvxs.gr/mo/i/320936/f/news/ellada/oi-eisaggeleis-tis-proanakri...), εγείρει σοβαρά ερωτήματα όχι μόνο για την συμμετοχή των εν λόγω βουλευτών στην Προανακριτική Επιτροπή, αλλά και για την ίδια την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα:

- Βουλευτής της Ν.Δ. - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής  φέρεται να διώκεται για πλαστογραφία διαθήκης και απάτη, ενώ η δίωξη σε βάρος του εκκρεμούσε πριν θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές του της 7ης Ιουλίου 2019.

-  Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα προώθησης ανηλίκων στην πορνεία, που σύμφωνα και με τα όσα ντοκουμέντα ήρθαν στο φως  από τις καταγραφές της ΕΥΠ πρόκειται για κύκλωμα trafficking, εκβιασμών, χρηματισμού δικαστών και εμπλοκής υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

- Βουλευτής της ΝΔ - μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής  φέρεται να συνδέεται με τη NOVARTIS HELLAS  και να έχει κομβικό ρόλο στον επηρεασμό της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση θετικής εικόνας της εταιρίας.

Επειδή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που όρισε τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής όφειλε να γνωρίζει τις κάθε είδους αναμίξεις και εμπλοκές των προσώπων αυτών με την Ποινική Δικαιοσύνη.

Επειδή, είναι εύλογο οι παραπάνω υπόνοιες να γεννούν ερωτήματα και δυσπιστία για την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα των εν λόγω βουλευτών-μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Επειδή, πρέπει να διαφυλαχθεί ο θεσμικός-κοινοβουλευτικός ρόλος της  λειτουργίας της Προανακριτικής, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός αν αληθεύουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα.
Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, αν γνωρίζει σε ποιο δικαστικό στάδιο βρίσκονται οι παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
Λάππας Σπύρος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Ιωάννης
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Ιωάννης
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος
Παππάς Νικόλαος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιώτα
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος
Χρηστίδου Ραλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)