to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 13.07.2020

Πολιτική

Παραιτήθηκαν από το ΚΙΝΑΛ τρία στελέχη από την Πάτρα

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρουν την έντονη διαφωνία τους στην υπερψήφιση από το ΚΙΝΑΛ του ν/σ για τις διαδηλώσεις


Επιστολή στην οποία εξηγούν τους λόγους που τους οδηγούν να παραιτηθούν από τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαϊα κατέθεσαν τα Μέλη Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας Γράψας Νικόλαος και Ζωγραφάκης Ιωάννης αλλά και ο Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Επιστολή Παραίτησης

            Σύντροφε Γραμματέα, το Κίνημα Αλλαγής, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, έλαβε ξεκάθαρη εντολή να εκπροσωπήσει ένα μέρος της δημοκρατικής παράταξης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις συντηρητικές και δεξιές πολιτικές της. Έλαβε εντολή να ασκήσει υπεύθυνη και μαχητική αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που θα προέβαλλε, όπως και συμβαίνει, μια δεξιά πολιτική περιορισμού των κεκτημένων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Μια νεοφιλελεύθερη πολιτική στην οικονομία και μια πολιτική στήριξης των ημετέρων και των δυνατών. Ένα χρόνο μετά,  τα παραδείγματα αυτής της άδικης και πελατειακής λογικής είναι αναρίθμητα.

            Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως το Κίνημα Αλλαγής αντί να βρίσκεται εντός και εκτός Βουλής πλάι – πλάι με τους αδύνατους, με τους ανθρώπους του μεροκάματου, με τους φοιτητές, τους αγρότες, τους μαθητές και όλα τα κοινωνικά στρώματα τα οποία καθημερινά μάχονται για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, έχει επιλέξει να βρίσκεται συνοδοιπόρος στις  πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν στο «ναυάγιο» της χώρας το 2009. Πολιτικές οι οποίες στηρίζουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ισχυρών, των ανθρώπων οι οποίοι παραδοσιακά βρίσκονταν απέναντι στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της σοσιαλιστικής παράταξης στην χώρα.

            Αποκορύφωμα της παραπάνω στάσης είναι η απόφαση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί διαδηλώσεων και συναθροίσεων. Του νομοσχεδίου που αποτελεί την πεμπτουσία της δεξιάς πολιτικής. Του νομοσχεδίου το οποίο παραβιάζει τα Συνταγματικά-κατακτημένα με αγώνες-δικαιώματα του Ελληνικού Λαού. Του νομοσχεδίου το οποίο μόνο σκοπό έχει να περιορίσει την διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων των αδυνάμων της κοινωνίας αυτής.

            Το παραπάνω νομοσχέδιο έχει μοναδικό στόχο την κατάργηση του βασικότερου μέσου κοινωνικού αγώνα και πολιτικής πίεσης, της ειρηνικής διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού. Αποτελεί ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο το οποίο θα καταρριφθεί άρθρο – άρθρο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Διότι το «δικαίωμα του συνέρχεσθαι» αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σε ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος δικαίου στο οποίο ζούμε. Γι’ αυτό το δικαιώμα έχει χυθεί αίμα από όλους τους λαούς της υφηλίου.

            Όλα τα παραπάνω στοιχεία πολιτικής δράσης τα οποία υπηρετούνται από το Κίνημα Αλλαγής, απέχουν πάρα πολύ από την ιστορική κληρονομιά και την πολιτική στόχευση της σύγχρονης αριστεράς την οποία οφείλουμε-και αισθανόμαστε την ανάγκη- να υπηρετήσουμε.

            Η ιδεολογική μας ταυτότητα και κληρονομιά, το όραμα μας για μια κοινωνία δικαιοσύνης, για μια κοινωνία στην οποία υπέρτατο αγαθό θα είναι η εξύψωση του ανθρώπου, για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους, για μια κοινωνία σοσιαλιστική και προοδευτική για την οποία ο χώρος μας παλεύει εδώ και δεκαετίες, δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιλέγει η κεντρική ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

            Υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την σοσιαλιστική παράταξη που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Με μόνη μέριμνα τον άνθρωπο και την αξία του, μακρία από πολιτικές και οργανωτικές τακτικές χωρίς ιδεολογικό σκοπό, μακριά από υπουργικές καρέκλες δίπλα στην δεξιά.

            Καταθέτουμε την παραίτησή μας από τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και ευχόμαστε στο τελευταίο να αντιληφθεί ότι ο ουσιαστικός αγώνας για τους ανθρώπους βρίσκεται δίπλα τους, στους δρόμους και στις γειτονιές, όχι σε κλειστά γραφεία και σε διαπραγματεύσεις. Η τακτικίστικη διευθέτηση ιδεολογικών ζητημάτων, είναι και θα παραμένει για εμάς,  μια βαθύτατα συντηρητική λογική.

Μέλη Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας:

Γράψας Νικόλαος                                                               

Ζωγραφάκης Ιωάννης

Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών:

Παπαδόπουλος Παναγιώτης

tags: ΚΙΝΑΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)