to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 13.07.2020

Κοινωνία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι 9 συλληφθέντες - Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης (βίντεο)

Αν και αντιμετωπίζουν πολύ βαρύ κατηγορητήριο, ο μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία - Συγκινητική και μαζική η συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων


Ελεύθεροι έως ότου δικαστούν αφέθηκαν οι 9 συλληφθέντες που παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή. Είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την περιστολή των διαδηλώσεων και στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε όργιο αστυνομικής καταστολής κατά των διαδηλωτών.

Αν και αντιμετωπίζουν πολύ βαρύ κατηγορητήριο, ο μόνος περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε είναι η παρουσία τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κάτοικίας τους μία φορά τον μήνα έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη. Από το μέτρο εξαιρείται ο συλληφθείς που κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, στον οποίο θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Οι εννέα διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα. Σήμερα δεν προστέθηκε ούτε αφαιρέθηκε κάτι από το κατηγορητήριο.

Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. 

Στα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων που με πανό και συνθήματα βρίσκονταν από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των εννέα, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα και μαθητές (πληροφορίες: efsyn.gr)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έμαθα στην πράξη και με τον καλύτερο τρόπο ότι η αλληλεγγύη είναι μεγάλο πράγμα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)