to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 10.07.2020

Πολιτική

Τελεσίγραφο Γεννηματά και απάντηση Παπανδρέου: «Διαγράψτε με»

Με ένα μήνυμα, ότι από εδώ και πέρα όποιος δεν σεβαστεί τις αποφάσεις θα βρεθεί εκτός ΚΟ, απάντησε τελικά η Φώφη Γεννηματά στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη να μην στηρίξουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων - «Έχω τις απόψεις μου» απαντά ο Γ. Παπανδρέου στη Γεννηματά


Με τη φράση «έχω τις απόψεις μου» απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου στο τελεσίγραφο της Φώφης Γεννηματά ότι στο εξής οι διαφοροποιήσεις στελεχών από την επίσημη γραμμή ουσιαστικά θα τα θέτουν εκτός κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στο τελεσίγραφο της Γεννηματά λέγοντας ότι έχει και υποστηρίζει τις απόψεις του διαχρονικά, ενώ φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για εκείνον έξω από τις προοδευτικές δυνάμεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη, είναι ένας αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός παλαιοκομμουνιστικός οργανισμός», είπε χαρακτηριστικά και έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έκανε ουσιαστικό διάλογο με τα κόμματα για την σύνταξη του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Ο  Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά επικαλέστηκε την ανάγκη διατήρησης της ενότητας του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε τις «αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος».

Προειδοποίηση διαγραφής σε Παπανδρέου και Καστανίδη από τη Γεννηματά

«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας». Αυτό δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά την ΚΟ του κόμματος μετά την «ανταρσία» του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη, που απείχαν από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να το υπερψηφίσουν.

Όπως ανέφερε: Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».


Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε συγκαλέσει σήμερα, Παρασκευή 10/7, στις 14:00 την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με αντικείμενο συζήτησης την επιλογή αποχής του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που ακολούθησαν την γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, όπως είχε αποφασισθεί τις προηγούμενες ημέρες με τη συμμετοχή και του Χ. Καστανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, είναι δυσαρεστημένοι από την στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που δέχθηκε τα πυρά όλων σχεδόν των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, αν και βρέθηκε σε δεινή θεση σήκωσε το γάντι λέγοντας ότι επιμένει στις απόψεις του που είναι διαχρονικές, ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικό κόμμα, ενώ κατά πληροφορίες προκάλεσε τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αλλά και τη Φώφη Γεννηματά λέγοντας διαγράψτε με.

Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει καμία διάθεση ηρωοποίησης του κ. Παπανδρέου ο οποίος αν θέλει μπορεί να φύγει.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι ότι η Νάντια Γιανακοπούλου ζήτησε ευθέως τη διαγραφή του, όπως και αυτή του Χάρη Καστανίδη, ενώ αυστηρή κριτική ασκησαν στον πρώην Πρωθυπουργό ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, η Ευαγγελία Λιακούλη, η Χαρά Κεφαλίδου και άλλοι βουλευτές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι διαφωνεί με τη στάση των Παπανδρέου και Καστανίδη, σημειώνοντας ότι «και εγω διαφώνησα αλλά δεν θέλησα να δημιουργήσω πρόβλημα στην παράταξη, που ακόμα πληρώνει τη διαγραφή του Σημίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου».Οπως ανέφεραν στο «Βήμα» κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει καμία διάθεση ηρωοποίησης του κ. Παπανδρέου ο οποίος αν θέλει μπορεί να φύγει.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι ότι η Νάντια Γιανακοπούλου ζήτησε ευθέως τη διαγραφή του, όπως και αυτή του Χάρη Καστανίδη, ενώ αυστηρή κριτική ασκησαν στον πρώην Πρωθυπουργό ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, η Ευαγγελία Λιακούλη, η Χαρά Κεφαλίδου και άλλοι βουλευτές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης είπε ότι διαφωνεί με τη στάση των Παπανδρέου και Καστανίδη, σημειώνοντας ότι «και εγω διαφώνησα αλλά δεν θέλησα να δημιουργήσω πρόβλημα στην παράταξη, που ακόμα πληρώνει τη διαγραφή του Σημίτη από τον Γιώργο Παπανδρέου».

Γ. Παπανδρέου: Ισως να έκανα λάθος με τη διαγραφή Σημίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι ήταν λάθος η διαγραφή Σημίτη από την ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Τόσα χρόνια μετά, τώρα που το σκέφτομαι ίσως να ήταν λάθος η διαγραφή του Κώστα Σημίτη από την ΚΟ του ΠαΣοΚ.

Ωστόσο, είπε ότι και ο ίδιος έχει παράπονα από την παράταξη, η οποία δεν τον υπερασπίστηκε όπως θα ήθελε σε αρκετες περιπτώσεις, αλλά όλα αυτά όπως τόνισε μπορούμε να τα συζητήσουμε χαλαρά πίνοντας ένα ουζάκι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)