to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 10.07.2020

Αθλητισμός

Στο Σότσι της Ρωσίας και στο Μουγκέλο -την πίστα της Ferrari- στην Ιταλία, τα δύο νέα GP στο έκτακτο πρόγραμμα της F1

Το Σότσι στη Ρωσία, αλλά και το Μουγκέλο της Ιταλίας, θα φιλοξενήοσυν αγώνα της Formula 1 για το 2020 ύστερα από τις τελευταίες προσθήκες που έγιναν στο πρόγραμμα.


Η Formula 1 έκανε κάποιες αλλαγές στο καλεντάρι του 2020 και έβαλε δύο ακόμη αγώνες, αυτόν του Σότσι στη Ρωσία και έναν στο Μουγκέλο της Ιταλίας. Το Μουγκέλο θα φιλοξενήσει για πρώτη του φορά έναν αγώνα της Formula 1. Η πίστα είναι γνωστή από άλλες διοργανώσεις και βέβαια, από το MotoGP, όμως για τη Formula 1 είναι σχεδόν άγνωστη. Το Γκραν Πρι εκεί θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου. 

Για τα 1.000 Γκραν Πρι της Ferrari 

Η ημερομηνία μόνο τυχαία δεν είναι αφού βάσει προγράμματος, η Ferrari τότε θα κλείνει τα 1.000 Γκραν Πρι συμμετοχής της! Το Μουγκέλο ανήκει στη Ferrari, οπότε η Formula 1 υπολόγισε το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ώστε τα 1.000 Γκραν Πρι να τη βρουν μέσα στη δική της πίστα. Μη ξεχνάμε ότι στα δοκιμαστικά που έκανε η Ferrari, πριν την εκκίνηση της σεζόν, στο Μουγκέλο, οι πιλότοι της είπαν ότι είναι πραγματικά κρίμα που αυτή η πίστα δεν βρίσκεται στο ετήσιο καλεντάρι. 

Θα ακολουθήσουν κι άλλες προσθήκες στο καλεντάρι

Ο αγώνας του Σότσι από την άλλη, στη Ρωσία, θα γίνει στις 27 του Σεπτέμβρη. Αν και η ρωσική πίστα φιλοξενεί το δικό της Γκραν Πρι κάθε χρόνο μετά το 2014, στο φετινό καλεντάρι δεν υπήρχε εξαρχής. Έτσι λοιπόν από τους οκτώ αγώνες που είχαν ανακοινωθεί για το 2020, έχουμε πλέον 10 αγώνες και... συνεχίζουμε. Σε λίγο περιμένουμε ότι θα δούμε κι άλλα νέα Γκραν Πρι να μπαίνουν στο φετινό πρόγραμμα. Οι πίστες του Πορτιμάο στην Πορτογαλία και του Ανόι στο Βιετνάμ, είναι ένα από τα φαβορί για να προστεθούν στο επόμενο update... 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)