to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:24 | 22.06.2013

Πολιτική

"Ο Βενιζέλος θα έχει σημαντικό ρόλο ενόψει του ανασχηματισμού", δηλώνει ο Σαμαράς

Πως "έμεινε όρθια" η κυβέρνηση επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς (αν και η ΔΗΜΑΡ απέσυρε τα στελέχη της από τον κυβερνητικό σχηματισμό), ενώ ελπίζει σε πολύ καλύτερη συνεννόηση από εδώ και πέρα, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.


«Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε. Έχουμε όμως επίγνωση του κινδύνου. Δεν θα την πατήσουμε. Θα συνεννοηθούμε εκεί που πρέπει και θα συνεννοηθούμε εγκαίρως», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, που πλέον έχει απομείνει με κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας 153 βουλευτών, με ενδεχόμενη στήριξη ορισμένων ανεξάρτητων προς "μεταγραφή".

Δηλώνει δε, ανοικτά πως ήθελε τη ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό σχηματισμό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την εκτίμησή του για την στάση που τηρεί ο Ευ. Βενιζέλος. Χαρακτηριστικά: « Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%».

Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σημαντικό ρόλο ενόψει του ανασχηματισμού.

 

Για το «μαύρο» φταίνε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι το «μαύρο» δεν αποτελούσε κυβερνητική επιλογή αλλά «έγινε γιατί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ κατέλαβαν το κτήριο και συνέχισαν να εκπέμπουν πειρατικά», ποιώντας έτσι τη νήσσαν για τις δικές του ευθύνες και παραχαράσσοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  Υπενθυμίζεται ότι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ, όπως ο προκόπης Παυλόπουλος και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Τσουκαλάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)