to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 04.07.2020

Πολιτική

O Kυρ. Μητσοτάκης μιλάει για κάποια χώρα «που κοιτάζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση»

Mε δήλωσή του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος και στην επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει πως «η εικόνα της Ελλάδας σήμερα είναι (...) μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα». Μάλλον κάτι του διαφεύγει...


Ο πρωθυπουργός μάλλον ξέχασε να κοιτάξει τα στοιχεία της ύφεσης (την οποία η κυβέρνησή του έφερε πολύ πριν την πανδημία), μάλλον δεν έχει παρατηρήσει το μπάχαλο στο άνοιγμα του τουρισμού, μάλλον δεν παρατήρησε τις αντιδράσεις στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, από την Παιδεία ως τον προωθούμενο περιορισμό των διαδηλώσεων, μάλλον ακόμα κοιτάει τις χθεσινές φωτογραφίες από το Ελληνικό  (σαν αυτή παραπάνω) όπου οι μπουλντόζες μπήκαν να γκρεμίσουν 5 κτίρια από τα εννιακόσια, αλλά το δημόσιο ακόμα δεν έχει εισπράξει τίποτα ...

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός στη δήλωση του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ισχυρίζεται πως «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά».

Στην αναλυτικότερη περιγραφή της κατά τον ίδιο κατάστασης της χώρας, αναφέρει: «Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες χθες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», σημειώνει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Η διάκριση των εξουσιών είναι για εμάς απαράβατος κανόνας. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα», προσθέτει, ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις περσινές εκλογές ο Κυρ. Μητσοτακης υπογραμμίζει:

«Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες. Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων».

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)