to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:14 | 04.07.2020

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

Αγωγή κατά Βρούτση από τη Ράνια Αντωνοπούλου για τα περί «χρηματοδότησης από ΚΕΚ»

Αγωγή κατά του Γιάννη Βρούτση κατέθεσε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σχετικά με ψευδείς ισχυρισμούς που διατύπωσε ο ίδιος μέσα στη Βουλή σε βάρος της, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει και να εξαπατήσει τη Βουλή.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε η πρώην υπουργός σε βάρος του Γιάννη Βρούτση, στις 23 Απριλίου ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε στη Βουλή ότι η ίδια είχε «χρηματοδοτηθεί από ΚΕΚ». Ήταν η περίοδος που ο Γ. Βρούτσης δεχόταν πυρά από παντού για το σκάνδαλο των vouher και τις online πλατφόρμες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή ο Βρούτσης επικαλέστηκε έγγραφο – καταγγελία της πρώην γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων επί ΣΥΡΙΖΑ, Δήμητρας Χαλικιά, το οποίο και αποδείκνυε, κατά τα λεγόμενά του, τους ισχυρισμούς.

Ωστόσο, στα πρακτικά στη Βουλής αντί για έγγραφο της Δήμητρας Χαλικιά κατετέθη ένα «non paper με υποτιθέμενες καταγγελίες χρηματισμού». Για την ακρίβεια, πρόκειτο ένα ανυπόγραφο έγγραφο με άγνωστο συντάκτη, ημερομηνία και παραλήπτη το οποίο δεν είχε κατατεθεί «ενώπιον κάποιας δημόσιας ή δικαστικής αρχής». Επίσης σύμφωνα με την αγωγή σε βάρος του Γ. Βρούτση, δεν υπάρχει καμία αναφορά περί χρηματισμού ή χρηματοδότησης της Ράνιας Αντωνοπούλου στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Με λίγα λόγια όπως τονίζει η Ράνια Αντωνοπούλου, «ο Γ. Βρούτσης παραπλάνησε και εξαπάτησε τη Βουλή ισχυριζόμενος πως ό,τι καταγγέλλει, δηλαδή ότι εγώ χρηματίστηκα από ΚΕΚ, αποδεικνύεται από το έγγραφο καταγγελίας της Χαλικιά το οποίο δεν κατέθεσε, παρά κατέθεσε ένα έγγραφο μηδενικής αποδεικτικής αξίας, ανυπόγραφο, στο οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά». Μάλιστα όπως αναφέρει η Ράνια Αντωνοπούλου, ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη «διέδωσε ενσυνείδητα τις προσβλητικές αναφορές, μολονότι γνώριζε ότι ήταν ψευδείς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)