to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:58 | 03.07.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση οξύνει την κρίση και τρέχει να προλάβει τις αντιδράσεις με κατασταλτικά μέτρα»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «με την πολιτική της, με την ολιγωρία και την αδράνειά της, με τη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, με τη διάλυση στα εργασιακά, οξύνει τις συνθήκες κρίσης», άσκησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.


 Σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης στο «Κρήτη TV» ο Αλ. Χαρίτσης συνέδεσε, μάλιστα, τη χρονική στιγμή κατά την οποία κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συγκεντρώσεις με την «αγωνία της ΝΔ, η οποία τρέχει να προλάβει τις εντεινόμενες κοινωνικές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική της, με κατασταλτικά μέτρα». «Αντί να λάβει μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επαναφέρει σε σκοτεινές εποχές, που θέλαμε να αφήσουμε πίσω, σε εποχές του κράτους-χωροφύλακα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σχετικά ότι το προς ψήφιση ν/σ συνιστά «προσβολή στο συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι», υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεπέρασε τον εαυτό του, αντιγράφοντας ένα νομοθέτημα της χούντας, του 1971, από την καθαρεύουσα στη δημοτική».

Ειδικότερα, ως προς το μέτωπο της οικονομίας, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση ΝΔ μας έβαλε στην παγκόσμια κρίση της πανδημίας με πολύ αρνητικούς όρους, αφού ήδη από το δ΄ τρίμηνο του 2019 η οικονομία άρχισε να μετράει αρνητικά –μάλιστα μετά από 12 συνεχόμενο τρίμηνα θετικών ρυθμών ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ». «Τόσο οι διεθνείς οργανισμοί, όσο και ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας που μίλησε για ύφεση 16% το β΄ τρίμηνο του 2020, όσο και η ΤτΕ και ο κ. Στουρνάρας που κάνουν λόγο για ανάκαμψη πολύ βραδύτερη της ύφεσης, επιβεβαιώνουν το μέγεθος της κρίσης», σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι «σημασία έχει ποιοι θα πληρώσουν τις επιπτώσεις της κρίσης». «Δυστυχώς, όπως στην κρίση προ δεκαετίας πάλι βγουν ζημιωμένοι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο δώρο του Πάσχα «που με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει διασφαλιστεί η πληρωμή του, ενώ φτάσαμε στον Ιούλιο», στις εκκρεμείς συντάξεις «που αυξήθηκαν κατά 50% επί ΝΔ», στην ένταση των απολύσεων τον Ιούλιο «αφού παρέρχεται το 45ήμερο που απαγόρευε τις απολύσεις λόγω κορωνοϊού».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χαρίτσης στην κατάσταση του τουρισμού «που είναι απελπιστική, με τους εργαζομένους στο σύνολο του τουριστικού κλάδου να βγάζουν κραυγή αγωνίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ πρότεινε ένα γενναίο πακέτο στήριξης του τουρισμού, ύψους 700 εκατ. ευρώ, ακριβώς για να υποκατασταθούν οι ζημίες της μειωμένης ζήτησης, και αντ’ αυτού η κυβέρνηση προέβη σε ένα πενιχρό πακέτο 30 εκατ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης. Σημειώνοντας, δε, και τις «παλιννωδίες της κυβέρνησης, τον ερασιτεχνισμό της, την ασάφεια που προκαλεί γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες που δημιούργησε, και την κατάσταση στα αεροδρόμια που ανοιγοκλείνουν», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την «αρνητική πραγματικότητα που προκαλεί η ΝΔ στον ελληνικό τουρισμό η οποία πλέον αποτυπώθηκε και στον διεθνή τύπο».

Κλείνοντας ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο θέμα της «χωρίς κριτήρια και αξιολόγηση ενίσχυσης των μέσων ενημέρωσης με σκοπό τη χειραγώγηση και τον εκβιασμό τους από την κυβέρνηση». «Αν δεν επρόκειτο για μια σοβαρή υπόθεση διαφάνειας και δημοκρατίας, αν δεν ήταν ζήτημα του πού πηγαίνουν τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών, θα λέγαμε ότι είναι ανέκδοτο η δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας από την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την ελευθεροτυπία, για την ενημέρωση των πολιτών και για την αναγκαία πολυφωνία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη που αγνοεί τις εκκλήσεις μας, αλλά και όλης της αντιπολίτευσης, των ίδιων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών, να δημοσιοποιήσει τη λίστα», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)