to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 02.07.2020

Οικονομία

Handelsblatt: «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα»

Ιδιαίτερα επικριτικό είναι το άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt που υπογράφει ο ανταποκριτής της στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ, μία μέρα αφότου η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της υποδεχόμενη τους πρώτους τουρίστες.


Με τίτλο «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα», ο  αρθρογράφος του κειμένου επανέρχεται στο μέτρο της λεγόμενης φόρμας εντοπισμού του ταξιδιώτη, που θα πρέπει να έχει συμπληρώσει πριν φτάσει στην Ελλάδα. 

«Το ότι η Ελλάδα θα άνοιγε τα περιφερειακά της αεροδρόμια την Τετάρτη (01.07) μετά από πάνω από 3 μήνες αναγκαστικό κλείσιμο λόγω κορονοϊού, ήταν γνωστό εδώ και εβδομάδες» σημειώνει. «Παρόλα αυτά οι αρχές ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή για τα περιοριστικά μέτρα, τόσο αργά που πολλοί τουρίστες δεν μπόρεσαν εμπρόθεσμα να λάβουν διαδικτυακά τον κωδικό». Δια του λόγου το αληθές ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο όμιλος Lufthansa ενημερώθηκε για το μέτρο μόλις την περασμένη Δευτέρα (29.07), όταν έτρεχε ήδη η προθεσμία για τη συμπλήρωση διαδικτυακά της φόρμας. «Η με κενά και καθυστερημένη ενημέρωση αεροπορικών εταιριών και επιβατών από τις ελληνικές αρχές δεν είναι η μοναδική παράλειψη» σημειώνει ο Γκερντ Χέλερ. «Η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής προστασίας ρωτά ένα σωρό στοιχεία, αλλά η ένδειξη για προστασία δεδομένων λείπει από τη διαδικτυακή σελίδα. Μια σαφής παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Τέλος στο θέμα που ανέκυψε με την καραντίνα των 36 ωρών στο ξενοδοχείο εκείνων των τουριστών που κάνουν το τεστ στο αεροδρόμιο και που ξεσήκωσε αντιδράσεις, η εφημερίδα γράφει: «Στο μεταξύ φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση παρατήρησε πόσο διαμφισβητούμενες και λίγο εφαρμόσιμες είναι πολλές από τις ρυθμίσεις των νέων μέτρων. Όπως πληροφορήθηκε η Handelsblatt από κυβερνητικές πηγές πρόκειται να αλλάξουν.

Πηγή: Deutsche Welle 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)