to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:05 | 02.07.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση έχει εκτεθεί στο Ελληνικό γιατί δεν ξεκινάει η επένδυση

«Η εικονική πραγματικότητα των κατεδαφίσεων πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) κτιρίων που θα «στηθεί» αύριο στο Ελληνικό αποτελεί μία προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το πόσο έχει εκτεθεί, ένα χρόνο τώρα, σχετικά με τη δήθεν έναρξη της επένδυσης»


«Η εικονική πραγματικότητα των κατεδαφίσεων πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) κτιρίων που θα «στηθεί» αύριο στο Ελληνικό αποτελεί μία προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το πόσο έχει εκτεθεί, ένα χρόνο τώρα, σχετικά με τη δήθεν έναρξη της επένδυσης. Ενώ ο κύριος Μητσοτάκης μάς έλεγε, τον Ιούνιο του 2019, ότι θα «ξεμπλοκάρει» την επένδυση σε μία εβδομάδα μετά την εκλογή του και ενώ ο κύριος Γεωργιάδης μάς έλεγε, στη συνέχεια, ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό έως το τέλος του 2019, σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development και το ελληνικό δημόσιο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Αυτό προσπαθεί να καλύψει το επικοινωνιακό σόου της ΝΔ. Προσπαθεί ακόμη να κρύψει τις ευθύνες της για τις καθυστερήσεις καθώς, τα προηγούμενα χρόνια, επέρριπτε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για μικροκομματικά οφέλη, αλλά τώρα θα πρέπει να απολογηθεί. Οφείλει ακόμη να αναγνωρίσει ότι η επένδυση είχε δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει με δική της ευθύνη, όπως και να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις στο σχέδιο της επένδυσης που παρέλαβε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, διασφαλίζοντας σημαντικά οφέλη για το δημόσιο, τους ΟΤΑ και τους κοινόχρηστους χώρους, τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα της επένδυσης και την πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα» του Πειραιά και το δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια.

Τόνισε στη συνέχεια ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί, σε όλα τα πεδία, προς όφελος κάποιων συμφερόντων και εις βάρος της κοινωνίας, είναι αντικοινωνική, και ανέφερε συγκεκριμένα δείγματα πολιτικής της κυβέρνησης. Στάθηκε στο σοβαρό ζήτημα των διακοπών ρεύματος σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω πανδημίας και σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης για να «μείνουμε σπίτι» και να μείνουμε ασφαλείς. Παρουσίασε την πρωτοβουλία που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Μαρτίου, με προσωπική επικοινωνία του ιδίου με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Χατζηδάκη, ζητώντας να μην κοπεί το ρεύμα για ένα εξάμηνο στους πληττόμενους και ευάλωτους καταναλωτές εν μέσω πανδημίας και ζητώντας ακόμη την κάλυψη των οφειλών των πιο αδύναμων, και σε καμία περίπτωση των στρατηγικών κακοπληρωτών, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόκειται στη ουσία για αίτημα συνέχισης και πραγματικής διεύρυνσης, λόγω της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, πρωτοβουλίας που είχε λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία Ταμείου για να επανασυνδέονται αδύναμα νοικοκυριά, κάτι που με καθυστέρηση μηνών εξήγγειλε η ΝΔ τον Μάϊο αλλά, όπως αποδείχτηκε από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Σ.Φάμελλου, δεν έχει ενεργοποιηθεί έως σήμερα. «Μήπως ήταν και αυτό τελικά άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης;» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «Η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με την ανάγκη των πολιτών και δεν υλοποιεί κανένα μέτρο για να τους στηρίξει».

Ο Σ.Φάμελλος αναφέρθηκε στην απουσία μέριμνας και μέτρων στήριξης των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού που πλήττονται σημαντικά από την κρίση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να καλυφθούν από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων ώστε να κρατήσουν το προσωπικό τους, και στην αδυναμία των εποχικών εργαζόμενων και ξενοδοχοϋπαλλήλων να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με τα 800 ευρώ που τους δόθηκαν για τρεις ολόκληρους μήνες. «Τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, στο σύνολό τους, έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και περιορισμένο αποτύπωμα στην κοινωνία. Θα είναι δυστύχημα η κοινωνία μας να υποφέρει εξαιτίας της έλλειψης πολιτικών και λύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να «παίζει» με την ανάγκη των ανθρώπων. Υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία για τη λήξη προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τον πτωχευτικό κώδικα, φαίνεται ότι η ΝΔ κινείται με λογικές καθυστέρησης, τύπου χανζαπλαστ και, εκ των υστέρων, αποσπασματικής επούλωσης. Φοβόμαστε ότι το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουμε σε λογικές και πολιτικές της περιόδου 2012-2014, συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που πλήγωσαν την εργασία και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Αυτός είναι και ο κίνδυνος που έχει μπροστά της η ελληνική κοινωνία και πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί «χτίζοντας» μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία, δηλώνοντας ότι θέλουμε να ζήσουμε με προκοπή, οδηγώντας την κοινωνία σε ένα προοδευτικό αύριο», δήλωσε κλείνοντας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)