to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:26 | 01.07.2020

πηγή: tvxs.gr

Κοινωνία

Αμερικανός δικηγόρος για προστατευόμενους μάρτυρες Novartis: Η ασφάλειά τους απειλείται από διεφθαρμένους αξιωματούχους

Mήνυμα προς την ελληνική δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολιτικούς στέλνει ο Αμερικανός δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος για το σκάνδαλο Novartis.


Όπως γράφει το tvxs.gr:

Μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis με τις ΗΠΑ και την παραδοχή του τεράστιου σκανδάλου από την φαρμακοβιομηχανία για αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα, ο δικηγόρος Stephen M. Kohn, του δικηγορικού γραφείου Kohn & Colapinto, με έδρα τις ΗΠΑ, τονίζει πως οι συνολικές κυρώσεις ξεπερνούν τα 300 εκ. δολάρια και σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα οι εν λόγω μάρτυρες.

«Οι ανώνυμοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που τεκμηρίωσαν αυτά τα εγκλήματα είναι ήρωες. Έθεσαν σε κίνδυνο τη φήμη και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία για να ενημερώσουν τις αρχές σχετικά με το εκτεταμένο σύστημα δωροδοκίας που είχε στήσει η Novartis στην Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα, η ασφάλειά τους απειλείται από διεφθαρμένους αξιωματούχους που έκλεψαν χρήματα από το σύστημα και έλαβαν δωροδοκίες», αναφέρει και προσθέτει:
 

«Οι κυρώσεις πρέπει να λειτουργήσουν ως κάλεσμα αφύπνισης σε όλη την Ευρώπη και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος μπορούν να αναφέρουν εμπιστευτικά και ανώνυμα τις δωροδοκίες ώστε να λογοδοτήσουν οι πολυεθνικές. Ήρθε η ώρα για τους εκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους, που επωφελούνται από τις δωροδοκίες και υπονομεύουν το κράτος δικαίου και διαφθείρουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, να λογοδοτήσουν πλήρως».

«Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές συνεργάστηκαν πλήρως και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αποτελεσματικότητα του νόμου Dodd - Frank και των νόμων περί καταγγελίας από μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος, ώστε να λογοδοτούν διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και εταιρείες», καταλήγει.

tags: Novartis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)