to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με τον φακό του left.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα των νομαρχιακών οργανώσεων Α', Β' Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όπου ειπώθηκε ένα μεγάλο «όχι» στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ, που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και σειρά αποφάσεων του ΟΗΕ, ενώ δυναμιτίζει και κάθε προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες.


Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν οι νομαρχιακές οργανώσεις Α', Β' Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ».

Το αμερικανοκίνητο σχέδιο, αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και έχει απορριφθεί από τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής και τον παλαιστινιακό λαό, διότι αποτελεί ευθεία ιμπεριαλιστική ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης διά της αναγνώρισης ως μέρος του Ισραήλ των επικοισμών, στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ήδη γειτονικά κράτη όπως ο Λίβανος, η πλειοψηφία των κρατών – μελών της ΕΕ και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, της Αριστεράς , των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, έχουν καταδικάσει το σχέδιο αυτό, καθώς αναζοπυρώνει τις συγκρούσεις και την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

"Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο Τραμπ - Νετανιάχου, που παραβιάζει το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, και εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέρονται του Ισραήλ θα πρέπει να καταδικαστεί από την παγκόσμια κοινότητα. Καμία συμφωνία, η οποία μόνο προσχηματικά χαρακτηρίζεται ως ειρηνευτική, δεν μπορεί να γίνει μονομερώς, και χωρίς διαπραγμάτευση  με γνώμονα τα ήδη συμφωνημένα και κεκτημένα από άποψη διεθνούς δικαίου.

Η προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ και των Συμβάσεων της Γενεύης", αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα, στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. "Η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ αποτελεί προάγγελο κήρυξης ακόμα ενός πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και θανάσιμο χτύπημα στην προοπτική της ειρήνης, θεμελιωμένης στη λύση των 'δύο κρατών'", αναφέρει χαρακτηριστικά.

   Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

   Π. Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αταλάντευτα υποστηρίζει πως η Παλαιστίνη πρέπει να δικαιωθεί

«Ο ελληνικός λαός στάθηκε διαχρονικά στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ αταλάντευτα υποστηρίζει πως η Παλαιστίνη πρέπει κάποτε να δικαιωθεί" τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης από την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισραηλινή Πρεσβεία.

Πρόσθεσε επίσης: "Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου με βάση τα σύνορα του 1967. Η προσπάθεια του Ισραήλ να προσαρτήσει παράνομα κατεχόμενα εδάφη δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια ειρήνευσης και δικαίωσης του παλαιστινιακού λαού". 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)