to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 29.06.2020

πηγή: Gazzetta.gr

Αθλητισμός

Όλοι οι πιθανοί αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 1

Το πρωτάθλημα της Formula 1 αρχίζει και διαμορφώνεται σταδιακά για όλη τη σεζόν και όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει σχεδόν σίγουρα το Μουτζέλο της Ιταλίας, το Χόκενχαϊμ της Γερμανίας και το Πορτιμάο της Πορτογαλίας.


Πόσοι αγώνες θα γίνουν τελικά εφέτος στη Formula 1; Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έδωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, που εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε τα εξής: «Μπορώ να δω ήδη 16 αγώνες, 18 είναι δύσκολο. Αν πετούσα όμως σήμερα στο Λας Βέγκας και στοιχημάτιζα, τότε θα ποντάριζα σε 16 Γκραν Πρι. Το οποίο είναι εξαιρετικό. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, που το διακύβευμα ήταν ολόκληρη η σεζόν».

Ποιοι θα είναι όμως αυτοί οι αγώνες, που θα έρθουν να κουμπώσουν πάνω στους οκτώ ήδη γνωστούς ευρωπαϊκούς από τις 5 Ιουλίου στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας έως τις 6 Σεπτεμβρίου στη Μόντσα της Ιταλίας; Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του γερμανικού auto motor und sport, θεωρείται πλέον σχεδόν σίγουρο ότι το Σαββατοκύριακο μετά τη Μόντσα θα ακολουθήσει ο ένατος αγώνας της χρονιάς στην πίστα του Μουτζέλο, επίσης στην Ιταλία. Ετσι θα έχουμε μία τριάδα αγώνων (Σπα-Μόντσα-Μουτζέλο) εντός τριών εβδομάδων.

Σότσι ή Χόκενχαϊμ

Από εκεί και μετά έπεται κανονικά το Σότσι της Ρωσίας, όπου γίνονταν μάλιστα σκέψεις ακόμη και για διπλό αγώνα κατά τα πρότυπα της Αυστρίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο η κρίση του κορονοϊού ενδέχεται να βάλει σε κίνδυνο ακόμη και το ένα και μοναδικό Γκραν Πρι Ρωσίας, οπότε εκτιμάται ότι θα αντικασταθεί εκτάκτως με το Γκραν Πρι Γερμανίας στην πίστα του Χόκενχαϊμ.Πολύ μεγάλες πιθανότητες έχει πλέον και το Πορτιμάο της Πορτογαλίας για έναν αγώνα στις 4 Οκτωβρίου, ενώ αντίθετα έχει καεί το σενάριο της ένταξης της Ίμολα στο εφετινό καλεντάρι.

Μεγάλη αβεβαιότητα εξακολουθεί και υπάρχει για τους σχεδιαζόμενους αγώνες στην Ασία και στην Αμερική. Η Σιγκαπούρη, το Μπακού και η Σουζούκα έχουν ήδη ακυρωθεί, το Βιετνάμ θεωρείται απίθανον να γίνει, ενώ το μόνο ασιατικό Γκραν Πρι για εφέτος φαίνεται ότι θα είναι της Κίνας, δηλαδή εκεί από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού! Υπό συζήτηση είναι μάλιστα δύο αγώνες στη Σαγκάη λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης των ομάδων, αλλά και για να πραγματοποιηθούν 16 Γκραν Πρι.

Αμφίβολο το Μεξικό

Ο Καναδάς δεν πρέπει επίσης να διαγραφεί ακόμη από το καλεντάρι. Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα θα μπορούσε να χωρέσει κάπου μέσα στον Οκτώβριο και να δημιουργηθεί μία τριάδα αγώνων μαζί με το Όστιν του Τέξας και το Μεξικό. Το τελευταίο θεωρείται πάντως επίφοβο, επειδή η πίστα βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Πόλης του Μεξικού και δεν μπορεί να διαχωριστεί η Formula 1 από τον ντόπιο πληθυσμό, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για το Γκραν Πρι Βραζιλίας στο Σάο Πάολο.

Στάση αναμονής τηρούν οι διοργανωτές του Γκραν Πρι των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας. Στη χώρα βρίσκεται προς το παρόν ο κορονοϊός σε πλήρη έξαρση, οπότε η τελική απόφαση για το Γκραν Πρι της Formula 1 θα ληφθεί ουσιαστικά όσο πιο αργά γίνεται. Πάντως προς το παρόν υπολογίζεται ο συγκεκριμένος αγώνας και στο αναθεωρημένο καλεντάρι, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου με δύο Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν και με το φινάλε στο Αμπού Ντάμπι.

Δείτε το ιδανικό σενάριο με 18 Γκραν Πρι για το εφετινό καλεντάρι της Formula 1, από το οποίο θεωρείται ωστόσο εξαιρετικά πιθανόν, ότι θα αφαιρεθούν δύο και θα μείνουν 16:

5 Ιουλίου, Σπίλμπεργκ Αυστρίας

12 Ιουλίου, Σπίλμπεργκ Αυστρίας

19 Ιουλίου, Βουδαπέστη Ουγγαρίας

2 Αυγούστου, Σίλβερστον Μεγάλης Βρετανίας

9 Αυγούστου, Σίλβερστον Μεγάλης Βρετανίας

16 Αυγούστου, Βαρκελώνη Ισπανίας

30 Αυγούστου, Σπα Βελγίου

6 Σεπτεμβρίου, Μόντσα Ιταλίας

13 Σεπτεμβρίου, Μουτζέλο Ιταλίας,

27 Σεπτεμβρίου, Σότσι Ρωσίας ή Χόκενχαϊμ Γερμανίας

4 Οκτωβρίου, Πορτιμάο Πορτογαλίας

18 Οκτωβρίου, Μόντρεαλ Καναδά

25 Οκτωβρίου, Όστιν ΗΠΑ

8 Νοεμβρίου, Σαγκάη Κίνας

15 Νοεμβρίου, Σαγκάη Κίνας

29 Νοεμβρίου, Σαχίρ Μπαχρέιν

6 Δεκεμβρίου, Σαχίρ Μπαχρέιν

13 Δεκεμβρίου, Αμπού Ντάμπι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)