to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παρακράτος και Δεξιά; Ούτε να το συζητάς

Τις τελευταίες εβδομάδες η Προανακριτική για τη δήθεν σκευωρία Παπαγγελόπουλου δεν πήγαινε και τόσο καλά. Λίγο η έλλειψη στοιχείων, λίγο το ξήλωμα της αξιοπιστίας της Ελένης Ράικου, που είναι ο αρμός του αφηγήματος της Ν.Δ. και της σαμαρικής πτέρυγας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., λίγο οι αποκαλύψεις Παπαγγελόπουλου, χάλασαν τη σούπα.


Η μία αφορά το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο ο ιατρός σύζυγος της... πλημμυροπαθούς εισαγγελέως φέρεται να έχει ζημιώσει το Δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ μέσω αθρόων συνταγογραφήσεων.

Ο ίδιος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εις βάρος της Τουλουπάκη και, φυσικά, η υπόθεση ελέγχεται.

Η δεύτερη αποκάλυψη έχει να κάνει με την κατάθεση της Ελληνοελβετίδας ιδιωτικής ερευνήτριας Άρτεμης Νιάρου, ότι το 2015 μεταφέρθηκαν μέσω Παπασταύρου 2,6 εκατ. ευρώ τα οποία εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, θυμίζουμε, είναι στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και καρδιακός φίλος της συζύγου του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτει ο Μιωνής στη διαβόητη συνομιλία του με τον Παππά.

Το ότι επελέγη να δοθεί στη δημοσιότητα, βέβαια, από τόσο υλικό, απόσπασμα που βάζει στο κάδρο τη σύζυγο του πρωθυπουργού μάλλον περισσότερη αμηχανία προκαλεί στο Μαξίμου. Σε συνδυασμό δε με τα όσα φέρεται να μετέφερε ο Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική για τη συνομιλία του με τον Αντ. Σαμαρά σε σχέση με την κυρία Γκραμπόβσκι.

Τίποτα από όλα αυτά δεν ακούσαμε ή τα ακούσαμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σε αντίθεση με τον χρόνο και την έκταση για τη συνομιλία Παππά-Μιωνή, που εξυπακούεται ότι ορθώς προβλήθηκε και συζητήθηκε, αλλά όταν αναδεικνύεται για να καλυφθεί κάτι άλλο, μάλλον μεγαλύτερο, κάτι βρομάει.

Κι ενώ βυθιζόμαστε, με ευθύνη Μητσοτάκη, όλο και πιο βαθιά σε έναν βούρκο με μαφιοζιλίκια και παράνομες ηχογραφήσεις, χθες η αξιωματική αντιπολίτευση προέβη σε μια βαριά καταγγελία. Πηγές του κόμματος έκαναν λόγο για «παρακρατικό δίκτυο που λειτουργούσε ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μιλούν μάλιστα για «παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο, αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά».

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, εξηγεί γιατί εκτέθηκε μια ολόκληρη κυβέρνηση όταν άλλαζε εν μιά νυκτί τις προϋποθέσεις για την ανώτατη θέση στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Έχει παράδοση η Δεξιά στη χώρα και έχει αποδείξει πως την τιμά.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο κορυφαίος υπουργός και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σε ζωντανή σύνδεση απειλεί με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη και, παράλληλα, εκφοβίζει με μηνύσεις δημοσιογράφο του «Documento».

Παρακράτος; Ποιο παρακράτος;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)