to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 24.06.2020

Κοινωνία

ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ: Κάτω τα χέρια από το νερό!

«Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, είναι δημόσιο αγαθό και η ελεύθερη παροχή του αποτελεί όχι μόνο συνταγματικό αλλά και ανθρώπινο δικαίωμα»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης της παράταξςη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ (23/6/20):

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Με το πρόσχημα του “υγειούς ανταγωνισμού”, της μείωσης του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.), της αναβάθμισης του δικτύου και της δήθεν μείωσης της τιμής και της εισαγωγής ποιοτικών κριτηρίων στο πόσιμο νερό, ξεδιάντροπα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να δικαιολογήσει τη θέση και τις προθέσεις της για το ξεπούλημα και την εμπορευματοποίηση του νερού.

Επιχειρεί και δρομολογεί η κυβέρνηση την πλήρη ιδιωτικοποίηση κοινωνικού αυτού αγαθού, εκχωρώντας στους ιδιώτες τους ταμιευτήρες, τεχνητές λίμνες, φράγματα, κανάλια και μέσω της διαχείρισης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) την ίδια την διαχείριση και τον απόλυτο έλεγχο των αποθεμάτων του πόσιμου νερού.

Σε αντίθεση και παρά την διεθνή εμπειρία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του νερού σε βάρος της ποιότητας του νερού, σε βάρος της δημόσιας υγείας και σε βάρος του τελικού καταναλωτή λόγω της αναμενόμενης , όπως έχει αποδειχθεί, εκτίναξης και τριπλασιασμού της τιμής του πόσιμου νερού, η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της και προωθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, είναι δημόσιο αγαθό και η ελεύθερη παροχή του αποτελεί όχι μόνο συνταγματικό αλλά και ανθρώπινο δικαίωμα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Κανένα δημόσιο αγαθό στους ιδιώτες, κανένα δικαίωμα χρήσης των υδάτινων πόρων στα συμφέροντα.

Ο Αγώνας της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων ΕΥΔΑΠ, των ανθρώπων οι οποίοι καθημερινά, με γνώμονα της εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, μοχθούν και αγωνίζονται για της παροχή άριστης ποιότητας νερού, ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού του νερού, είναι αγώνας όλων μας, είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στη ΕΥΔΑΠ, στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες προστασίας των κοινωνικών αγαθών, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία διατήρησης των δημόσιων αγαθών υπό δημόσιο έλεγχο.

Θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε εκεί και θα στηρίξουμε την διαμαρτυρία την οποία έχουν εξαγγείλει και θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ την Πέμπτη 25-6-2020 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)