to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:32 | 22.06.2020

Διεθνή

Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψε χθες ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Κυριακή τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις περισσότερες νέες μολύνσεις να καταγράφονται στην αμερικανική ήπειρο.


Περισσότερα από 183.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι περισσότερες νέες μολύνσεις αφορούσαν την Βραζιλία, περισσότερες από 50.000, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 181.232 νέα κρούσματα και είχε καταγραφεί στις 18 Ιουνίου.

Σχεδόν 120.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο, ο συνολικός απολογισμός έφθασε χθες Κυριακή τους 119.959 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,3 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα στοιχεία της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης, σημειώθηκαν άλλοι 305 θάνατοι σε 24 ώρες. Πρόκειται για την ενδέκατη συναπτή ημέρα που ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έμεινε κάτω από τους χίλιους νεκρούς.

Όμως συνεχίζει να καταγράφεται έξαρση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης σε περίπου είκοσι αμερικανικές πολιτείες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό έφθασε έτσι τα 173.324 στην Καλιφόρνια, πολιτεία όπου χθες ανακοινώθηκε νέο ρεκόρ 4.515 μολύνσεων· το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης (4.317) καταγράφηκε από τις αρχές μόλις την Παρασκευή.

Εννέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στο Πεκίνο σε 24 ώρες

Η Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής εννέα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην κινεζική πρωτεύουσα, από 22 την προηγουμένη.

Η πόλη των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας την 11η Ιουνίου. Η αναζωπύρωση συνδέθηκε με μια αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου. Μέχρι σήμερα, έχουν προσβληθεί 236 άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)