to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 19.06.2020

πηγή: dw

Διεθνή

Κορωνοϊός: Εστία υπερμετάδοσης τα σφαγεία στη Γερμανία

Συναγερμός για τον κορονοϊό στα σφαγεία της εταιρίας Tönnies στο Γκίτερσλο της Γερμανίας: πάνω από 650 κρούσματα, χιλιάδες άνθρωποι σε καραντίνα, κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία στην πόλη.


Την Τετάρτη οι αρχές είχαν ήδη καταγράψει 150 κρούσματα κορωνοϊού στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος της οικογενειακής επιχείρησης Tönnies στο Γκίτερσλο, μία από τις μεγαλύτερες της Γερμανίας. Μέσα σε 24 ώρες, μέχρι την Πέμπτη, τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 657 και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα χιλιάδων τεστ. Μετά από όλα αυτά οι αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή: το εργοστάσιο της Tönnies κλείνει προσωρινά από την Παρασκευή, ενώ 7.000 άτομα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα. Επιπλέον από την Πέμπτη έκλεισαν και πάλι, μέχρι νεωτέρας, όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης.

Το πρωί της Πέμπτης αγανακτισμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν μπροστά στην ιδιωτική κατοικία του εργοστιασιάρχη Κλέμενς Τένις, διαδηλώνοντας ειρηνικά για το συμβάν. Μόλις την περασμένη Δευτέρα είχαν ανοίξει και πάλι τα σχολεία στο Γκίτερσλο, αλλά τώρα πρέπει να ξανακλείσουν μετά τα μαζικά κρούσματα στην επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος. «Τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται κι εμείς δύσκολα μπορούμε πλέον να τους το εξηγήσουμε», λέει μία αγανακτισμένη μητέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο WDR. «Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι δεν τηρούν τους κανόνες και μετά όλοι εμείς την πληρώνουμε», λέει μία άλλη. Κάποιοι προειδοποιούν ότι θα απαιτήσουν αποζημιώσεις, διεκδικώντας από την επιχείρηση τα χρήματα που πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι για να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους, από τη στιγμή που κλείνουν τα σχολεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)