to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 18.06.2020

Πολιτική

Το ΕΣΡ έκρινε πως δεν χρειάζεται να ελέγχονται τα κανάλια για την πολιτική πολυφωνία

Με ψήφους 5 έναντι 2, το Συμβούλιο έκρινε πως δεν χρειάζεται να ελέγξει τα κανάλια ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει πολιτική πολυφωνία


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», τη Δευτέρα τέθηκε ξανά στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΣΡ το αν θα πρέπει να ελέγχονται τα τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με το ζήτημα της πολυφωνίας, για το αν δηλαδή τα κανάλια κρατούν τις πολιτικές ισορροπίες παρουσιάζοντας όπως πρέπει τα κόμματα και δίνοντάς τους τον χρόνο που τους αναλογεί.

Κατατέθηκε πρόταση να κινητοποιηθεί το ΕΣΡ και να ζητήσει από τα κανάλια όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αποφασίσει (το ΕΣΡ) κατά πόσο τηρείται η πολιτική πολυφωνία. Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΣΡ ήταν αρνητική. Με ψήφους 5 έναντι 2, το Συμβούλιο έκρινε πως δεν χρειάζεται να ελέγξει τα κανάλια ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει πολιτική πολυφωνία.

Γ. Πλειός: Σε χειμερία νάρκη το ΕΣΡ

«Τώρα αν αυτό που έγινε στο ΕΣΡ μπορεί να χαρακτηριστεί ως χειμερία νάρκη, είναι στην εκτίμηση του καθενός που θα το κρίνει» μας είπε σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο καθηγητής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Γιώργος Πλειός. «Εγώ τοποθετήθηκα σχετικά σε επιστολή που έστειλα στα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να συγκληθεί συνεδρίαση του οργάνου για να εξετάσει το ζήτημα της πολυφωνίας στα ΜΜΕ».

Τεράστιες ευθύνες: Το ΕΣΡ, υπολειτουργεί, δεν παίρνει καν αποφάσεις, συνεδριάζει αραιά και πού, εδώ και μήνες είναι σαν να μην υπάρχει.

Το ΕΣΡ έχει πάψει να λειτουργεί και το ερώτημα είναι αν αυτό γίνεται επίτηδες, για πολιτικούς λόγους. «Υπάρχει πολιτικός δάκτυλος πίσω από την αδράνεια;» ρωτήσαμε τον Γιώργο Πλειό. «Μπορεί η έλλειψη σκοπιμότητας σε κάποιες συμπεριφορές μας να μας απαλλάσσει από την ατομική ευθύνη με τρέχοντες όρους, όχι όμως και από την ιστορική ευθύνη που έχουμε. Κανείς στην ιστορία δεν απαλλάχθηκε από τις ευθύνες του επειδή προκάλεσε συνέπειες χωρίς να το επιδιώκει». Οι ευθύνες από τη μη λειτουργία του ΕΣΡ είναι τεράστιες. Ζούμε απίστευτα πράγματα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, με πληροφορίες και από Press Project

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)