to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 17.06.2020

Αθλητισμός

Σε Πορτογαλία και Γερμανία το Final-8 του Champions League και του Europa League

Στις 5 ή 6 Αυγούστου η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για το Europa League - Στις 23 Αυγούστου στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας ο τελικός του Champions League


Στη Λισαβόνα και υπό τη μορφή final-8 θα ολοκληρωθεί οριστικά το Champions League της περιόδου 2019-20, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Οι αγώνες, από τα προημιτελικά και μετά, θα είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στην πορτογαλική πρωτεύουσα από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθεί ο τελικός στο στάδιο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Οι αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί αν θα γίνουν στις έδρες των ομάδων ή στην Πορτογαλία (σε Πόρτο και Γκιμαράες).

Τα προκριματικά της επόμενης σεζόν (2020-21) θα γίνουν σε μονούς αγώνες, με εξαίρεση τα πλέι-οφ.

Europa League: Στις 5 ή 6 Αυγούστου η ρεβάνς του Ολυμπιακός - Γουλβς

Με Final-8, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία, θα ολοκληρωθεί και το Europa League, όπως ανακοίνωσε η UEFA. Οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σε Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελζενκίρχεν το διάστημα 10-21 Αυγούστου.

Οι αγώνες για τη φάση των «16», στο πλαίσιο της οποίας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γουλβς, θα διεξαχθούν στις 5-6 Αυγούστου. Η UEFA γνωστοποίησε ότι θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω αν τα παιχνίδια των «16», στα οποία έχει ήδη διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση, θα λάβουν χώρα στην έδρα της ομάδας ή στη Γερμανία.

Η πρόκριση στα ζευγάρια Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλη - Ρόμα, όπου αναβλήθηκε και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, θα παιχθούν σε μονό αγώνα, σε έδρα που θα ανακοινωθεί.

Οι προημιτελικοί του final-8 θα διεξαχθούν στις 10-11 Αυγούστου, οι ημιτελικοί στις 16-17 Αυγούστου και ο τελικός στην Κολωνία και θα αρχίσουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Οι κληρώσεις για τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Europa League θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουλίου στη Νιόν.

Το Γκντανσκ, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει τον τελικό του 2020, θα διοργανώσει τον τελικό του 2021, με αποτέλεσμα η Σεβίλη να αναλάβει την καταληκτική αναμέτρηση του 2022 και η Βουδαπέστη αυτής του 2023.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)