to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 17.06.2020

Πολιτική

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν προαποφασίσει τη δίωξη του Δ. Παπαγγελόπουλου

Aπό τη διαδικασία το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο περιβόητος “Ρασπούτιν” υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη φαντασία της εισαγγελέα Ελ. Ράικου.


 

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής έχει προαποφασίσει την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο με διαδικασίες fast track

Η δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, κατήγγειλε ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πως η διαδικασία με την οποία καλείται να εξεταστεί αντιβαίνει των δικαιωμάτων του, καθώς δεν του δίδεται ο απαιτούμενος χρόνος για να μελετήσει τα σχετικά έγγραφα της δικογραφίας. Ενδεικτικό του κλίματος ότι η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έχει πάρει απόφαση να κινηθεί με διαδικασίες fast track, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και να στείλει άρον-άρον τον Δ. Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι και η παραδοχή του προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, Γ. Μπούγα, ότι υπάρχουν πολλές καταθέσεις που έχουν σταλεί χωρίς να έχουν την υπογραφή των μαρτύρων!

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε ακόμη πως από τη διαδικασία το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο περιβόητος “Ρασπούτιν” υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη φαντασία της εισαγγελέα Ελ. Ράικου. Επιπλέον, επιφυλάχτηκε ως προς τη χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων που του παρέχει η νομολογία ώστε να προφυλάξει τον εαυτό του από τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας της Επιτροπής.

Η κλήση του Δ. Παπαγγελόπουλου ως ύποπτου είναι νομικά άκυρη, τόνισε ο δικηγόρος του Δ. Τσοβόλας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Επιπλέον, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε το αίτημα να κληθεί στην Προανακριτική ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μηνύσει τον Δ. Παπαγγελόπουλο για να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση. Ο Δ. Τσοβόλας ζήτησε ακόμη την κλήση των δημοσιογράφων Γ. Παπαδάκου και Γ. Φιλιππάκη προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες. Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε πως η κατάθεση του Σ. Μιωνή βρίθει παρατυπιών, αφού ο ίδιος έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις στην Επιτροπή:

Οι καταθέσεις στέλνονται ανυπόγραφες!

Γ. Ραγκούσης: Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τους ίδιους;

Γ. Μπούγας: Ναι, υπάρχει. Είναι η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου που ακόμη δεν έχει υπογραφεί από την ίδια.

Γ. Ραγκούσης: Έχετε στείλει ανυπόγραφη την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στον κ Παπαγγελόπουλο και τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις;

Γ. Μπούγας: Ναι, τη στείλαμε στον Παπαγγελόπουλο ανυπόγραφη.

Δ. Παπαγγελοπουλος: Μήπως επειδή δεν σας βγαίνει με τη Νοβάρτις, σας είπε κάποιος, εξαντλείστε τον βιολογικά; Κύριε Μπούγα, ισχύει δημοσίευμα των Παραπολιτικών ότι συναντηθήκατε με Σαμαρά;

Κατόπιν, ο Δ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε αποδεικνύοντας πως η φιλολογία περί σκευωρίας είναι ανυπόστατη: Όλη η κατάθεση Μιωνή στηρίζεται στο αφήγημα ότι η «σκευωρία» Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη «σκευωρία» Νοβάρτις. Το 2012, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από Παπαδάκου και Φιλιππάκη, εγώ ήδη είχα πάρει σύνταξη. Ούτε τον Τσίπρα γνώριζα. Και λέει ότι έστησα την σκευωρία και το ταξίδι (σ.σ. στο Παρίσι). Τότε γιατί δεν καλείτε τους Καλούδη και Ζαγοραίο; Δεν δείχνετε με το ότι δεν τους καλείτε ότι φοβόσαστε την αλήθεια;

Προαποφασισμένη η δίωξη

Οι ρυθμοί για την ανάγνωση του υλικού είναι εξαντλητικοί, τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Και συνέχισε: Για οποιοδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα λόγω υγείας και ηλικίας. Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας. Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. Αλλά η δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου. Όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, θα ήθελα να έχω τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσω. Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η άσκηση των δικαιωμάτων δεν συνιστά απειλή – Η πλειοψηφία έχει προβεί σε σωρεία παρατυπιών

Απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλου, περί “απειλών”, ο Δ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε πως οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό του από τις καταστρατηγήσεις του νόμου. Συνεπώς, υπογράμμισε, όσοι ισχυρίζονται ότι απειλούνται, μάλλον φοβούνται τις συνέπειες των πράξεων τους:

Δ. Παπαγγελοπουλος: Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του; Κύριε Μαρκόπουλε αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματα μου. Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεων σας;

Κατόπιν, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε σειρά παρατυπιών που έχουν γίνει από την πλευρά της πλειοψηφίας της Επιτροπής: Ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (σ.σ. του Αντώνη Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλα σας.

Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια. Καλέστε τους Παπαδάκου, Φιλιππάκη, Τάρκα ως μάρτυρες. Ψευδής η είδηση ότι απαγορεύεται η κλήση τους ως μαρτύρων.

Το επιστημονικό συμβούλιο δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Παπαδάκου Τουλουπάκη κλπ. Απαγόρευσε στην επιτροπή να κάνει ανακριτικές πράξεις, δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Επιπλέον, σημείωσε πως η κατάθεση του Μιωνή είναι παρανόμως ληφθείσα. Και πρόσθεσε: Και μετά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου δεν προβαίνετε σε καμία προανακριτική πράξη! Όπως λήψη κατάθεσης μαρτύρων.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε επίσης πως και η ίδια η κατάθεση Μιωνή είναι παράνομη. Εξηγώντας τη θέση του αυτή, επεσήμανε: Δόθηκε για αντικείμενο και πράξεις που δεν περιέχονταν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και που δεν ήταν ερευνητέα βάσει αυτής της απόφασης.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως οι μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα πέσουν στο κενό: Σε αυτή την αίθουσα ήταν η έκθεση του Ρήγα και είναι συμβολικό. Όπως ο Πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, εσείς θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια. Αλλά ο Θούριος της αλήθειας θα μείνει. Διάβασα τις διαρροές που κάνατε στον Τύπο. Όταν αναφέρομαι σε Νυρεμβέργη και Ναζισμό αισθάνονται στη ΝΔ ότι τους απειλώ; Έχουν τη μύγα και μυγιάζονται.

Και συμπλήρωσε: Το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας είναι η ζωοκλοπή: Ράικου, Τσατάνη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τόσες βρωμιές και ακαθαρσίες σε βάρος μου!

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε πως, εφόσον εξαιρέθηκαν οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης από την Προανακριτική, τότε θα έπρεπε να εξαιρεθούν και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ: Αν δεχθήκατε την εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου για δηλώσεις που έκαναν, τότε θα έπρεπε να εξαιρεθούν και μέλη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για δηλώσεις που έκαναν.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη, σημείωσε: Υπάρχει θέμα μεροληψίας. Ήσουν συνήγορος του Σαμαρά, κ. Πλεύρη, δεν γίνεται να υπηρετείς δύο κυρίους. Έχω ζητήσει την εξαίρεση του κ. Γκεγκέρογλου και του κ. Κυρανάκη (σ.σ. τον Κυρανάκη για δηλώσεις που έχει κάνει και στην ουσία προκαταλάμβαναν την ενοχή Παπαγγελόπουλου).

Οι μάρτυρες που ήρθαν και καταθέσαν για το σκάνδαλο Νοβάρτις δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για μένα, τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Και συμπλήρωσε: Μόνο ο Μανιαδάκης είπε ότι γνώριζε το σκυλάκι μου. Και του είπα να μη μπλέξει με το σκυλάκι μου.

Πρωτοφανείς οι μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις που έγιναν στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν δηλαδή άνοιξαν την κάλπη και πήραν πίσω ψηφοδέλτιο βουλευτή της ΝΔ: Θυμάμαι τα δημοψηφίσματα επί χούντας. Στην Αθήνα, ο χωροφύλακας ήταν έξω από την αίθουσα και κοίταζε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Χωροφύλακα όμως πάνω από την κάλπη δεν είδα! Είδα όμως τον «χωροφύλακα», σχεδόν πάνω από την κάλπη (σ.σ. δείχνει Γκεγκέρογλου). Ένα λάθος έκανε ο άνθρωπος που έριξε την ψήφο χωρίς φάκελο. Αλλά δεν ήταν ότι φοβόσασταν μην πάει χαμένη η ψήφος. Απλά αυτή είναι η νοοτροπία σας.

Ανοίξατε την κάλπη και παραβιάζατε την μυστικότητα. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί, σε ποια ευρωπαϊκά όργανα θα σταθούν όλα αυτά;

«Δεν θα μας δει κανείς», ακούστηκε να λέει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Αρβανιτίδης. «Δεν θα το καταλάβει κανείς», παραδέχεται την παρανομία!

Η κλήση είναι νομικά άκυρη

Κατά την αγόρευσή του, ο δικηγόρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δ. Τσοβόλας, τόνισε τις παρατυπίες της πλειοψηφίας της Επιτροπής αναφορικά με την κλήση του πελάτη του:

Επιμένουμε στην ακυρότητα της κλήσης. Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής μας ο κ. Σαμαράς. Και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Επίσης να κληθούν Παπαδάκου και Φιλιππάκης. Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα. Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη, σημείωσε ο Δ. Τσοβόλας.

Και πρόσθεσε: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο κ. Μιωνής που έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό το κάνατε για τον κ. Μιωνή, ο οποίος έκανε το εξής τραγικό: ήρθε και κατέθεσε στην Επιτροπή σας ώρα 10.30 και σας προσκόμισε μια μήνυση την οποία θα κατέθετε στις 11.00! Παρανόμως σας την έχει εγχειρίσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα.

Έχει σταλεί στον εισαγγελέα η καταγγελία σας, απάντησε ο Γ. Μπούγας.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαίο για την διεύρυνση της αλήθειας η κλήση των μαρτύρων, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Γκιόλας.

Να κληθεί ως μάρτυρας ζητά η Γιάννα Παπαδάκου

Την κλήση της στην Επιτροπή προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας ζήτησε με επιστολή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Στην επιστολή της, η Γ. Παπαδάκου επισημαίνει πως μπορεί να συμβάλλει στην υπόθεση “με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων”. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Ευχαριστώ καταρχήν για την ενημέρωση σε σχέση με την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Το περιεχόμενο της αποκαθιστά την νομιμότητα, όπως την διδάχτηκα από το πρώτο έτος στην Νομική Σχολή Αθηνών, πριν από δεκαετίες!

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αποκαθιστά την δημοσιογραφική και προσωπική τιμή και υπόληψη μου, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου.

Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μία πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε! Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων.

Διερευνήστε τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε! Το οφείλετε απέναντι στην Ιστορία και στον Εισαγγελικό σας ρόλο!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)