to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 19.06.2013

Πολιτική

Ο Σαμαράς φεύγει αύριο για Βιέννη, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Στη Βιέννη αναμένεται αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).


 

Στη διευρυμένη, όπως χαρακτηρίζεται, Σύνοδο της Βιένης, αναμένονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης από χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ τη συμμετοχή της έχει ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Επίσης, αναμένεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του - συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, θα γίνει η προετοιμασία της επόμενης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27 και 28 Ιουνίου).


Τα αποτελέσματα της συνόδου θα ανακοινώσουν, μετά τη λήξη της σε διεθνή συνέντευξη Τύπου αύριο το απόγευμα, ο κ. Σπίντελεγκερ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφριντ Μαρτένς.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο έχει μέλη 73 κόμματα από 40 χώρες της Ευρώπης, διαθέτει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα με 268 έδρες στο σύνολο των 754, ενώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι 13 από τους 27 ηγέτες του προέρχονται από το ΕΛΚ.


Το συγκυβερνών Λαϊκό Κόμμα του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, από το οποίο προέρχεται και ο επίτροπος της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική) Γιοχάνες Χαν, είναι μέλος του ΕΛΚ από το 1991.

Σύμφωνα με πηγές του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, η παρουσία των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη, σηματοδοτεί την καθολική υποστήριξη των κομμάτων-μελών του ΕΛΚ προς το αυστριακό αδελφό κόμμα, το οποίο κατέρχεται στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, στις 29 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας την πρώτη θέση από τους Σοσιαλδημοκράτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)