to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 11.06.2020

Πολιτική

Ομολογία ύπαρξης σεναρίου πρόωρων εκλογών από τον Μητσοτάκη

Τι αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος του από όλη την Ελλάδα.


Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις φαίνεται να γεννά η αναφορά του πρωθυπουργού στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα, την οποία και διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ.

«Όλη αυτή η παραφιλολογία μήπως είναι τώρα η ώρα να πάμε σε εκλογές που έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η απάντηση είναι όχι», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φυσικά η «παραφιλολογία», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, δεν εμφανίστηκε εν κενώ, αλλά ως γνωστόν έχει πυροδοτηθεί από τις εισηγήσεις στα ενδότερα του κόμματος, αν όχι από επιφανή στελέχη του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι, το παραπάνω σημαίνει μια ανοιχτή πλέον παραδοχή πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών υπήρξε, αν δεν υπάρχει ακόμα, στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τη δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός ουσιαστικά εγκαταλείπει την προσπάθεια που έχουν διεξάγει όλο το προηγούμενο διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη να πείσουν πως δεν συζητείται σενάριο πρόωρων εκλογών, ενώ πλεόν ο ίδιος εμφανίζεται πως αναλαμβάνει να «κλείσει τη συζήτηση» που ήδη έχει ανοίξει.

Προς περαιτέρω ενημέρωση, η συνέχεια της σχετικής αναφοράς κατά την κομματική διαδικασία ήταν η εξής: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές. Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ανατάξουμε τη χώρα και έχουμε μπροστά μας αρκετό πολιτικό χρόνο να αξιοποιήσουμε το πολιτικό κεφάλαιο που γενναιόδωρα μας έδωσε ο ελληνικός λαός, δεν μας το έδωσε για να πάμε να κάνουμε εκλογές, μας το έδωσε για να αξιοποιήσουμε αυτήν την μεγάλη κρίση ως μία ευκαιρία να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Και αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)