to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 11.06.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Πράξεις και όχι ευχολόγια περιμένουν οι επιχειρήσεις από την κυβέρνηση

Το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε την ύφεση στην ελληνική οικονομία πριν την πανδημία, μέσα σε ένα εξάμηνο διακυβέρνησης, ανέδειξε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Αταίριαστοι” ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.


Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως, όσες μαθηματικές αλχημείες και εάν χρησιμοποιήσουν οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ύφεση ήρθε στη χώρα μας από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε, μία από τις αιτίες για το φαινόμενο αυτό, είναι το δεδομένο πως, με απόφαση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, έλειψε από την αγορά πάνω από μισό δις ευρώ, χρήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διανείμει τις προηγούμενες χρονιές ως μέρισμα, τονώνοντας την οικονομία.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισήμανε επίσης πως, παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές εξαγγελίες του σημερινού Πρωθυπουργού για μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση της ΝΔ με την οικονομική πολιτική που ακολούθησε, οδήγησε τη χωρά μέσα σε λίγους μόνο μήνες, εντός του 2019, προ κορωνοϊού, από σχεδόν 2% ανάπτυξη που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ύφεση. Όπως μάλιστα επισήμανε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα είχε το τελευταίο τρίμηνο του 2019 τη χειρότερη επίδοση στην οικονομία της και από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά με τις αιτιάσεις των κυβερνητικών στελεχών περί ατυχίας με την υγειονομική κρίση που ξέσπασε παγκοσμίως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η μόνη ατυχία της χώρας ήταν ότι το σύστημα το οποίο μας οδήγησε στην πτώχευση και στα μνημόνια επέστρεψε στη διακυβέρνηση. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της αγοράς από το τραπεζικό σύστημα, επεσήμανε πως οι άνθρωποι που ασχολούνται γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αγορά έχει στερέψει και ότι η δανειοδότηση μέσω των τραπεζών είναι στην ουσία ανύπαρκτη. “Αντί για ευχολόγια και αόριστες διαβεβαιώσεις μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, οι επιχειρηματίες περιμένουν πράξεις και νομοθετήσεις από την κυβέρνηση”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)