to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 10.06.2020

Κοινωνία

Ν. Φίλης: Οι κακές επιδόσεις των μαθητών οφείλονται στη λιτότητα

Με ποιους νομοθετεί άραγε το Υπουργείο Παιδείας κι η κυβέρνηση, αναρωτήθηκε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ν Φίλης, κατά τη σύζητηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, σήμερα Τετάρτη στη Βουλή. Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε στον Παπανούτσο, τον Γληνό και έκανε εκτενή αναφορά στα διαφορετικά επίπεδα διαλόγου που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΎΡΙΖΑ ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε την Υπουργό Παιδείας ότι νομοθετεί με power point - αγνοώντας τους ειδικούς


«Όλοι οι ειδικοί λένε όχι στη δεύτερη γλώσσα, όχι στα αγγλικά κάτω από έξι. Γιατί επιμένει η κυβέρνηση να φέρει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο; Συνιστά καινοτομία;» αναρωτήθηκε. «Κάθε υπουργός θα κάνει του κεφαλιού του ή θα ικανοποιεί πιέσεις από συντεχνιακά συμφέροντα; Λυπούμαι για τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεστε» συνέχισε.

«Όλοι διαφωνούν με την επαναφορά της διαγωγής που έχετε βάλει. Ποιος παιδαγωγός σας το εισηγήθηκε αυτό; Είναι σημαντικό να ακούσουμε το όνομα. Ακόμα και βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν. Θα επιμείνετε;» αναρωτήθηκε από το βήμα της βουλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, κορμός του νομοσχεδίου είναι τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία, τα οποία αριθμούν 8 σήμερα και μπορεί να γίνουν 50-100 τα επόμενα χρόνια, όμως απουσιάζει οποιαδήποτε πρόνοια για  την συντριπτική πλειονότητα των σχολείων.

«Θα περίμενα να φέρετε ένα νομοσχέδιο που να μιλάει για την πραγματική αναβάθμιση της εκπαίδευση και όχι την απορρύθμιση της» είπε χαρακτηριστικά. «Επιμένετε να φτιάξετε ένα τριπλό σύστημα εκπαίδευσης» είπε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να φτιάξει τρεις ταχύτητες για να ευνοήσει την αριστεία παρότι παιδαγωγικά αυτή δεν ορίζεται. «Δεν υπάρχει τέλος από την προσπάθεια να κλέψετε την ενέργεια των παιδειών και την πραγματική διάθεση τους για μάθηση μέσα από ένα εξοντωτικό σύστημα εξετάσεων» είπε ο Ν. Φίλης.

«Θέλουμε όλη η εκπαίδευση να έχει σχολεία άριστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μεταρρύθμιση για όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και το νέο ΕΠΑΛ που βραβεύτηκε από την ΕΕ» συνέχισε. Ο Ν. Φίλης κατήγγειλε ακόμη την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως «νεο-επιθεωρητισμό», αφού δεν έχει προϋποθέσεις και δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό ενώ έκανε αναφορά και στην κατάργηση των καμερών από τις τάξεις χάρη στις παρεμβάσεις των ιδίων. Τέλος ο Ν. Φίλης εξήγησε ότι η θεματική εβδομάδα είχε συγκεκριμένο άξονα και ήταν υποχρεωτική παρά τις εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει η Υπουργός Παιδείας.

H συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί απόψε με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)