to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 08.06.2020

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Καταγγελία στην «Εφ.Συν.» για σκηνές παραλογισμού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Γραφειοκρατικό παραλογισμό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ελλιπή μέτρα προστασίας εν μέσω πανδημίας Covid-19, καταγγέλει στην «Εφ.Συν.» ταξιδιώτης που επέστρεψε χθες βράδυ από Παρίσι.


Αν κάποιος προσπαθούσε να διασπείρει τον Covid-19 και να δημιουργήσει νέες εστίες της επιδημίας δεν θα μπορούσε να βρει αποτελεσματικότερο τρόπο από τις σκηνές γραφειοκρατικού παραλογισμού που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Στo πλαίσιo της επιδημιολογικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για την υποβολή σε τεστ και καραντίνα επισκεπτών από χώρες και αεροδρόμια εκτός της εγκεκριμένης λίστας, ώστε να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από τον ιό, οι επιβάτες από το Παρίσι προσγειωθήκαμε στην Αθήνα στις 6.50 μ.μ. και στοιβαχθήκαμε σε μια αίθουσα αναμονής χωρίς επαρκή εξαερισμό, όπου ήταν αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιμέναμε έως ότου να μας πάρουν φαρυγγικό επίχρισμα σε άλλους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Στη συνέχεια έφεραν κι άλλους επιβάτες από άλλη πτήση. Ως εκ τούτου, εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν για πάνω από δυο ώρες μέσα στον περιορισμένο χώρο, πολλοί όρθιοι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ή περπατώντας πάνω - κάτω λόγω έλλειψης χώρου και καθισμάτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια δεν δόθηκε στους επιβάτες κάποια ενημέρωση ή επαγγελματικές οδηγίες, ενώ η διαχείριση είχε ανατεθεί στους υπαλλήλους της ιδιωτικής υπεργολαβικής εταιρίας GOLDAIR HANDLING, οι οποίοι ήταν επίσης εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Στο μεταξύ, μια μεγάλη βιντεοθόνη έδειχνε συνεχώς το μήνυμα «Your health is our priority» (η υγεία σας είναι η προτεραιότητά μας) κι έδινε συμβουλές για αυστηρή κοινωνική απόσταση (τουλάχιστον 1,5 μέτρο) η οποία ήταν αδύνατο να τηρηθεί.

Κάποια στιγμή, επιτέλους, ο κόσμος οδηγήθηκε ανά πυκνές ομάδες στον ιατρικό σταθμό όπου έγιναν τα τεστ και συλλέχθηκαν στατιστικά στοιχεία από το προσωπικό της πολιτικής προστασίας. Οι επιβάτες κατευθύνθηκαν κατόπιν στο χώρο παραλαβής των αποσκευών κι επιβιβάστηκαν βιαστικά σε λεωφορεία τα οποία τους μετέφεραν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία των Αθηνών όπου, στην περίπτωσή μας, δεν υπήρχε η παραμικρή κοινωνική απόσταση στον χώρο υποδοχής αφού όλοι έφταναν ανά ομάδες.

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας οι αρχές δεν επέβαλαν ούτε για μια στιγμή τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Εν ολίγοις, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα μπαίνουν σε καραντίνα στο όνομα της δημόσιας υγείας υπό συνθήκες που δυνητικά την υποσκάπτουν. Δεν θα μου προξενούσε έκπληξη αν μάθαινα ότι προέκυψαν νέα κρούσματα ως απόρροια αυτής της προβληματικής διαδικασίας.

*Τα στοιχεία του καταγγέλλοντα είναι στη διάθεση της «Εφ.Συν.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)