to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:34 | 17.06.2013

Πολιτική

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Σύνταγμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας (βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου τη Δευτέρα το βράδυ στο Σύνταγμα: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - "Η δημοκρατία είναι το όπλο των φτωχών" - Όλα τα ιδιωτικά κανάλια σταμάτησαν τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Δεν άντεξαν τα κανάλια της διαπλοκής! Κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν άντεξε να δείξει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη δημοκρατία!


Δείτε: Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα
 

21.40 Ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η είδηση της αναστολής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που βάζει λουκέτο στην ΕΡΤ από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Χειροκροτήματα από όλον τον κόσμο. Όλοι και όλες πάνε στην ΕΡΤ! Προσυγκέντρωση στις 22.30 στο σταθμό του μετρό στο Νομισματοκοπείο. 

 

21.36 Από τα μεγάφωνα: Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα! 

21.33 Το κλείσιμο του Αλέξη Τσίπρα: Η τρικομματική ένα χρόνο μετά σβήνει, τελειώνει σήμερα. Ακόμα και αν βγουν ενωμένοι από το Μέγαρο Μαξίμου, να ξέρεις ότι ο χρόνος τους τελείωσε. Η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει, είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση της εκτροπής. Θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο! Ένας χρόνος ήταν αρκετός! Ούτε μέρα, ούτε λεπτό παραπάνω! Η δημοκρατία θα επιστρέψει, η δημοκρατία θα νικήσει! 

21.31 Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός μας δε θα τους φοβηθεί. Θα εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και θα δικαιωθεί. Διότι ο πόθος για αξιοπρέπεια, για δημοκρατία, για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, αυτή τη φορά θα αποδειχτεί πιο δυνατός από το φόβο και από το μαύρο στις οθόνες και στις ψυχές που σπέρνουν οι πανικόβλητοι εντολοδόχοι των συμφερόντων.

21.29 Αλέξης Τσίπρας: Η μισή καρδιά μας είναι στην ΕΡΤ και η άλλη μισή στην Ταξίμ. Η φωνή μας συναντιέται με τη φωνή των εξεγερμένων στη πλατεία Ταξίμ, με τη φωνή των αγανακτισμένων στην Ισπανία, με τους διαδηλωτές στη Πορτογαλία. Δίνουμε έναν αγώνα και για δικό τους λογαριασμό.

21.25 Αλέξης Τσίπρας: "Στη συμμαχία του μαύρου εμείς αντιτάσσουμε την συμμαχία της δημοκρατικής αντίστασης, της πατριωτικής αλλαγής, της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής. Η δουλειά και η δημοκρατία είναι το πρώτο μας μέλημα. Οι  δυνάμεις της δημοκρατίας, της εργασίας, της δημιουργίας, είναι οι δικές μας δυνάμεις. Σ' αυτές απευθυνόμαστε και από αυτές εξαρτάται το μέλλον του τόπου -όχι από τους τραπεζίτες, τους βαρόνους της διαπλοκής και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

21.22 Αλέξης Τσίπρας: "Για μας μεταρρύθμιση δεν είναι οι απολύσεις, τα λουκέτα, το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, η περιφρόνηση των ανθρώπων εν ονόματι των αριθμών. Για μας κάθε μεταρρύθμιση -στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην καθημερινότητα, έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο της δουλειάς." "Αλλά σήμερα η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι να δοθεί ο λόγος στο λαό."

21.19 Αλέξης Τσίπρας: Στο Βόλο παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Παρουσιάσαμε μία ριζοσπαστική πολιτική που γνώμονα θα έχει τον άνθρωπο και προτεραιότητα την εργασία και την κοινωνία. Γιατί πέρα από το δίπολο δημόσιου – ιδιωτικού, υπάρχουν τα εγχειρήματα κοινωνικής οικονομίας που προτάσσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Παρουσιάσαμε μια διαφορετική εναλλακτική και ριζοσπαστική πολιτική που έχει γνώμονα τον άνθρωπο και προτεραιότητα την εργασία και τη κοινωνία. 

21.15 Αλέξης Τσίπρας: Κάναμε καθαρό ότι το δικό μας χρέος δεν είναι στους τραπεζίτες και στα μεγάλα funds. Το δικό μας χρέος είναι απέναντι στους άνεργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους. Σε αυτούς πρώτα χρωστάμε και μετά στους δανειστές. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους.

21.11 Πρόκειται για μία πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωση. Με χιλιάδες ανθρώπους! Αυτό δεν άντεξαν τα ιδιωτικά κανάλια και διέκοψαν την μετάδοση. Δεν άντεξαν να δείχνουν τα πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους να υπερασπίζονται τη δημοκρατία! 

21.10 Αλέξης Τσίπρας: Δηλώνουμε έτοιμοι να δώσουμε μαζί με το λαό τη μάχη για την αποτροπή της καταστροφής. Δουλεύουμε από τώρα για να απαλύνουμε τις πληγές του λαού μέσα στις δομές αλληλεγγύης σε συνεργασία με τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας. Έχουμε πρόγραμμα κι ας λένε ότι θέλουν οι προγραμματιστές του ολέθρου. Έχουμε στελέχη που και ξέρουν και μπορούν να μάχονται, να οργανώνουν, να οικοδομούν κοινωνικές συμμαχίες και να αναβαπτίζονται στη μεγάλη δημοκρατική κολυμπήθρα.

21.07 Αλέξης Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την κυβέρνηση της καταστροφής! Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε αποφασιστικά το δικαίωμα όλων μας για αληθινή δημοκρατία, για δουλειά, για αξιοπρέπεια. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης για να ξεπεράσουμε τη κρίση! 

21.04 Αλέξης Τσίπρας: Πηγαίνουν από φιάσκο σε φιάσκο. Δεν έχει νόημα να συγκρίνει κανείς ένα χρόνο μετά τις εκλογές τα λόγια με τα έργα τους. Τώρα πια όλοι ξέρουμε! Το ψέμα και ο εκβιασμός έχει κοντά ποδάρια. Τώρα πια ο λαός μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τώρα πια ο λαός μας καταλαβαίνει πως αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν, η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος.

Embedded image permalink

21.02 Αλέξης Τσίπρας: "Ένα χρόνο πριν χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον τόπο. Ένα χρόνο πριν είπαν ψέματα και κατατρομοκράτησαν το λαό. Του είπαν ότι αυτοί θα επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο, ενώ είχαν ήδη συμφωνήσει να το εφαρμόσουν ακόμα πιο σκληρά. Του είπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα χαθούν οι θέσεις εργασίας. Ενώ αυτοί είχαν σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις και για ανεργία σοκ. Του είπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαθούν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Ενώ αυτοί ήταν έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα, ακόμα και κούρεμα των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Του είπαν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ η οικονομία θα καταρρεύσει. Ενώ ήξεραν ότι με τις υπογραφές τους στη συνέχεια του μνημονίου η οικονομία θα κατέρρεε."

Embedded image permalink

21.00 Αλέξης Τσίπρας: Έπνιξαν τη φωνή του πολιτισμού. Έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ του Μάνου Χατζηδάκη και του Οδυσσέα Ελύτη. Στην ΕΡΤ του πολιτισμού και της δημιουργίας. Και την ίδια ώρα οι αρχιερείς της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού θέλουν να μας πείσουν ότι όλα αυτά τα κάνουν γιατί τους ενοχλεί η κομματοκρατία. Η ΕΡΤ, όμως, θα αποδειχτεί το κύκνειο άσμα του κου Σαμαρά και της κυβέρνησής του.

20.57 Αλέξης Τσίπρας: Το μαύρο, όμως, στην οθόνη, η φίμωση του δημόσιου σήματος γεννά ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το δημόσιο σήμα σε μια κυρίαρχη χώρα παύει να εκπέμπει μονάχα όταν έρχονται ξένα στρατεύματα κατοχής να τη καταλάβουν ή όταν η δημοκρατία μπαίνει σε γύψο.

20.56 Σταμάτησε η μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Δεν αντέχουν! Κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν αντέχει να δείξει αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τη δημοκρατία! 

20.55 "Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας."

20.52 Αλέξης Τσίπρας προς Μέρκελ: Σταματήστε τους εκβιασμούς, σταματήστε τη τρομοκρατία, σταματήστε τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας. Και τα χαμόγελα της ελπίδας, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, δεν θα σβήσουν από τα χείλη του λαού μας.

20.50 Αλέξης Τσίπρας: "Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Είστε απελπιστικά μόνος! Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν σας ενοχλεί πλέον το σκοτάδι κ. Σαμαρά. Επιλέξατε να το σφιχταγκαλιάσετε. Αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί."

 Embedded image permalink

20.46 Αλέξης Τσίπρας: " Κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε:

Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα  βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό."

20.44 Αλέξης Τσίπρας: "Σε τούτο εδώ τον τόπο τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όλα τα κατέκτησε ο λαός μας με αγώνες και αίμα. Σε τούτη εδώ την πλατεία,170 χρόνια πριν ο λαός μας ξεσηκώθηκε και διεκδίκησε το πρώτο Σύνταγμα. Σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Δεκέμβρη του ΄44, ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά. Σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Ιούλη του ΄65, ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία. Τον Ιούλη του ΄74 διεκδίκησε τη Μεταπολίτευση. Τον Οκτώβριο του ΄81 πανηγύρισε την αλλαγή. Το καλοκαίρι του 2011 διαδήλωσε την αντίθεσή του στη βαρβαρότητα των μνημονίων και διεκδίκησε την αξιοπρέπεια. 

Και σήμερα σε τούτη εδώ την πλατεία ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε. Τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο την κατακτήσαμε με θυσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να την πάρετε πίσω." 

20.42 Αλέξης Τσίπρας: "Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας!" 

Συνθήματα: Εμπρός λαέ, μην τους φοβηθείς! Ήρθε η ώρα της ανατροπής! 

20.40 Έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα. 

20.30 Πολύ δυνατός o παλμός αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα - Η μεγαλύτερη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - Για τη δημοκρατία! 

 

20.25 Από τα μεγάφωνα: Μετά την ομιλία, όλοι και όλες ανεβαίνουμε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. 

20.20 Χαιρετισμό απευθύνει η απολυμένη συμβασιούχος της ΕΡΤ, Αννέτα Καββαδία. "Εμείς είμαστε εδώ και είμαστε όρθιοι!". "Σας καλώ να μην μας αφήσετε μόνους. Δεν πρόκειται μόνο για τις δικές μας απολύσεις, πρόκειται για τη δημοκρατία! "

20.16 "Ήρθε η ώρα: Δημοκρατική Ανατροπή", πανό που μόλις έφθασε στο Σύνταγμα. 

20.09 Μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τούρκους διαδηλωτές. Και ακούγεται ο Μέρμηγκας! 

 Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

20.06 Από τα μεγάφωνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει μπροστά για μία ηθική επανάσταση των πολιτών, για ένα σύγχρονο κοινωνικό μανιφέστο. Είναι αλληλεγγύη, είναι ανθρωπιά, είναι αξιοπρέπεια, είναι καθήκον! Και ακούγεται ο Μικρόκοσμος! Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει! 

19.52 Έφτασε μέσω Καραγιώργη Σερβίας και η πορεία που είχε προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι. Ο κόσμος πυκνώνει και έχει γεμίσει η κάτω πλευρά της πλατείας.  

 

19.49 "Η δημοκρατία είναι το όπλο των φτωχών", ακούγεται από τα μεγάφωνα. 

19.44 Πορευόμενοι φτάνουν από την πλατεία Κοραή μέσω της Σταδίου στο Σύνταγμα. Το πρώτο πανό γράφει: "Προασπίζουμε τη δημοκρατία" 

\

19.30 Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Κοραή αλλά και στο Μοναστηράκι, σημεία προσυγκέντρωσης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Πολλά πανό, σημαίες και έντονος παλμός. 

Φωτογραφίες από την προετοιμασία της συγκέντρωσης

Η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καταλύει τη δημοκρατία. Ώρα να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής, να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, όλοι και όλες στο Σύνταγμα, στις 8:00μ.μ.

Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)