to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 06.06.2020

πηγή: sport24.gr

Αθλητισμός

Δωρεά 100 εκατ. δολαρίων από τον Μάικλ Τζόρνταν «για τη φυλετική ισότητα και την δικαιοσύνη»

«Η ζωή των μαύρων μετράει. Δεν πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δήλωση. Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των μαύρων ανθρώπων»


Στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, επικρατεί ξεσηκωμός και πολλοί ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, ζητώντας ισότητα και δικαιοσύνη.

Ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε εξ' αρχής θέση επί του θέματος, ενώ θέλοντας να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να σταματήσουν οι διακρίσεις αποφάσισε προσωπικά ο ίδιος, αλλά και μέσω του “Jordan Brand” να προχωρήσει σε δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια, σε οργανώσεις και δράσεις υπέρ της φυλετικής ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της μεγαλύτερης πρόσβασης στην εκπαίδευση των μαύρων ανθρώπων.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Το Jordan Brand ήταν πάντα μια οικογένεια. Εκπροσωπούμε μια περήφανη οικογένεια που ξεπέρασε εμπόδια και πάλεψε ενάντια στις διακρίσεις παγκοσμίως και εργάζεται καθημερινά ώστε να σβήσει τον λεκέ του ρατσισμού και της αδικίας. Η ζωή των μαύρων μετράει. Δεν πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δήλωση. Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των μαύρων ανθρώπων. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν και το Jordan Brand θα προχωρήσουν σε δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια σε οργανώσεις αφοσιωμένες στη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)