to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 18.06.2013

Κοινωνία

ALBA (Ριζοσπαστική αριστερά Ιταλίας): Η επίθεση στην ΕΡΤ είναι επίθεση στη δημοκρατία

«Το διακύβευμα είναι η δημοκρατία» τονίζει ο χώρος διαλόγου «Συμμαχία, Εργασία, Κοινών Αγαθών, Περιβάλλοντος» (ALBA)


«Η επίθεση στην ελληνική δημόσια τηλεόραση, δηλαδή την ενημέρωση που δεν είναι άμεσα εξαρτημένη από ιδιωτικά συμφέροντα, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι το άμεσο διακύβευμα είναι η δημοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο χώρος διαλόγου της ιταλικής ριζοσπαστικής Αριστεράς Συμμαχία, Εργασία, Κοινών Αγαθών, Περιβάλλοντος (ΑLBA).

«Μετά την υποβολή του ελληνικού λαού σε ένα "πραξικόπημα στα δικαιώματα", διαλύοντας τα δικαιώματα της εργασίας και την εργασία, την παιδεία και την υγεία, πλήττονται ακόμη και οι συμβολικές όψεις που είναι περισσότερο δεμένες με την άσκηση της δημοκρατίας, όπως η ενημέρωση και ο πολιτισμός, με τελευταία(;) πράξη το κλείσιμο της δημόσιας συμφωνικής ορχήστρας. Δεν είναι αλήθεια ότι "το ζητάει η Ευρώπη", το ζητούν οι ηγετικές ελίτ ενός καπιταλισμού με τον οποίο η δημοκρατία δεν είναι συμβατή», συνεχίζει η ανακοίνωση του συλλόγου της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς.

«Η Συμμαχία, Εργασία, Κοινά Αγαθά, Περιβάλλον (ALBA), εκφράζει την πιο βαθιά αλληλεγγύη της στον αγώνα του ελληνικού λαού για να διατηρήσει ζωντανή την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Έχουμε συνείδηση ότι οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου έχουμε ένα στενά δεμένο πεπρωμένο: μόνο εάν κατορθώσουμε να ενώσουμε τις δικές μας δυνάμεις θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε στην ημερήσια διάταξη για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να πέσει θύμα των spread. H Ευρώπη είναι φτιαγμένη από γυναίκες και άνδρες που έχουν συνείδηση για τα δικαιώματά τους και του καθήκοντός τους να αντισταθούν σε ένα σύστημα που θέλει να τους υποθάλψει την ισότητα, την ελευθερία και την αλληλεγγύη: τις κοινές μας ρίζες», καταλήγει η ανακοίνωση της ALBA.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)