to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ειδική σήμανση από το facebook σε κρατικά μέσα ενημέρωσης: Θα μπλοκάρει καταχωρίσεις από το καλοκαίρι

Eιδική σήμανση σε ρωσικά, κινεζικά και άλλα υπό κρατικό έλεγχο μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα, από το καλοκαίρι, θα αρχίσει να μπλοκάρει καταχωρίσεις προερχόμενες από τέτοια μέσα που απευθύνονται σε αμερικανούς χρήστες, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.


Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο θα εφαρμόσει το μέτρο για το ρωσικό Sputnik, το ιρανικό Press TV και το κινεζικό Xinhua News, σύμφωνα με κατάλογο που ανακοίνωσε και ο οποίος δεν είναι ολοκληρωμένος. Εικάζεται ότι στην τελική του μορφή ο κατάλογος θα περιλαμβάνει περίπου 200 ΜΜΕ, ενώ τα μέτρα αναμένεται να αρχίζουν να εφαρμόζονται στις ΗΠΑ από την ερχόμενη εβδομάδα και σταδιακά, μέσα στο καλοκαίρι, σε όλον τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η σήμανση δεν θα εφαρμόζεται σε μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται μερικώς από το κράτος σε χώρες της Δύσης, με το facebook να αναφέρει ότι αυτά τα μέσα «διατηρούν την συντακτική τους ανεξαρτησία».

Όπως αναφέρει το reuters, το Facebook δεν θα εφαρμόσει σήμανση σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς επισημαίνει ότι ακόμη και κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν δημοσιογραφική ανεξαρτησία, διευκρίνισε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο επικεφαλής Πολιτικής Κυβερνοασφάλειας της Facebook.

Η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι απέτυχε να εμποδίσει την χρήση της πλατφόρμας της από την Ρωσία και την ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016. Εκτοτε, έχει ενισχύσει τα αμυντικά της συστήματα και έχει επιβάλει όρους μεγαλύτερης διαφάνειας για σελίδες και διαφημίσεις στις πλατφόρμες της.

Η Facebook, ανακοίνωσε τον περασμένο χρόνο τα σχέδιά της για την δημιουργίας ειδικής σήμανσης για τα μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά η εισαγωγή του μέτρου γίνεται την ώρα που η εταιρεία δέχεται σφοδρές επικρίσεις, και εκ των έσω, για την απόφασή της να μην αγγίξει τις παραπλανητικές και ρατσιστικές αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, του προέδρου των ΗΠΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)